Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 28 / 157
Előző 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 157 Következő
Köszi a visszajelzést,
Tehát akkor kontakt hiba. Nagyon ritkán a kapocsléc bekötéseinél elő szokott fordulni hogy a motor tekercskivezetések csavarjai lazák, vagy ha saru van rajtuk akkor a saruk lazák. Mielőtt a tekercselő műhelybe kötne ki a motor meg kellene nézni ezt mert egy tekercselés nem olcsó mulatság. Tekercsen belüli vezeték szakadás nagyon ritka, inkább zárlat szokott lenni az pedig nem ilyen tünetekkel jár.
Sziasztok!
Óriási gondban vagyok.A ház koruli ontozést egy 2 év/3 hónapos Gardena 4000/4 automata szivattyúval végzem programozó-idozito órákon keresztul.1 hét kirándulás után hazaérve látom a fu kiszáradt sok helyen,próbálom beindítani a szivattyút semmi.A helyzet a kovetkezo: Amikor kihúzom az áramból és visszakapcsolom,szépen beindul és mukodik addig amig ,el nem zárom a csapot -ekkor szépen kikapcsol a nyomáskapcsoló,viszont amikor megnyitom a csapot a szivattyú nem indul újra.A csoben levo nyomsától a a víz kijon ,de a sziv.motor nem indul be.A display-en nincs hibakód semmi ,csak az AUTO felirat.Tobbszori próbálkozás után sem sikerult megoldani.Szétszedtem a szivattyút,és megkerestem a nyomáskapcsolót,feltételezéseim szerint itt teljesen elektronika vezérli,a fogantyuhoz-kiáramlócsőhöz közel,van egy kis rotor egy házban ami kábellel van osszekötve a beöntött NYÁK-al elektronikával,ami feltételezésem szerint egy indukciós módszerrel ad jelet az elektronikának a rotor mozgásáról,pl. nyomáscsokkenéskor fordul a rotor,és ekkor utasítást ad az elektronika a motornak ,hogy csokkent a nyomás, és be kell indulnia.
Mivel ez a szivattyú 70-80eFt-os árban van félek, hogy a nyomáskapcsoló vagy elektronikája min. a felébe kerulhet,és lehet hogy keveset mondtam.
Vegyek hozzá egy nyomáskapcsolót 18-20eFtért,vagy vegyek egy AL-KO HWA 1300F automata szivattyút 50eFt-ért,ami nagyob teljesítményu és benne van a nyomáskapcsoló is?
Koszonok minden jótanácsot!
Üdv
Sajnos ezek az elektronikus áramláskapcsolók meglehetősen érzékeny darabok és szerintem a hálózat felől érkező áramlőkések a felelősek elsősorban a viszonylag gyors halálukért, legyen az "no name" vagy "márkás". Én már több Gardena szivattyút is szereltem most is van legalább 2 itthon, de az árán kívűl semmi sincs ami prémium kategóriára utalna. Nyilván a dizájn és a marketing tökéletes de a műszaki tartalom és a felhasznált anyagok szinte ugyanaz mint bármely más (olcsó) szivattyúnál. Látom valamennyire otthon vagy elektronikában és elég jól meg is fejtetted a működését.
Talán ki kellene váltanod ezt a vezérlőt egy olcsó vezérlővel, hidd el esetenként többet kibír mint a márkás, sőt pl ennek ugyanaz a belseje mint a Grundfos vezérlőjé http://www.nimbusz-kft.hu/index.php?page=termek&id=4133
Ugyenezt árulják még néhány néven de mind drágább már. Persze bármely más is beépíthető és többségük lényegesen olcsóbbak mint a Gardena.
http://www.szivattyubolt.hu/226-aramlasszabalyzok.html
Én viszont a nyomáskapcsolóra szavazok de vele együtt kell legalább egy picike tartályt is beépíteni.
Lalibátyó!
Ezt nevezem gyorsaságnak!
Koszonom szépen a gyors választ,nekem a nimbuszos megoldás elfogadhatónak tunik igaz a fuggoleges lenne a tuti a mostani kialakításhoz.Belemélyedek kicsit a tobbibeis utána meglátom mi lesz.Szerencsére maradt még egy használaton kívuli Gardena 3000 is szivattyúm ,addig megy az a helyére amig nem találok rá valami okos megoldást.
Lalibátyó,ha szabadna még egy kérdést!

Mi a kulonbség a 2 szivattyú kozott ,melyiket használjam onotzésre?
HWA-1300-F.jpg
HWA-1300-F.jpg (47.54 KiB) Megtekintve 12096 alkalommal.
Nem tudom mikor jonne ki az elonye valamelyiknek,egy orokolt fúrt kutunk van 10m mély, kb 5 méternél már víz van.Fontos szempont hogy a programozóórám tudja indítani zárni az ontozorendszert amit egy Gardena polipon(automata vízelosztón) mukodtetek,azonkívul a garázsba is ez biztosítja a vizet.[

Csatolmányok

Üdv
Mindkét szivattyú ugyanazt tudja a különbség a vezérlésük. Elektronikus ill nyomáskapcsolós. Az okos döntés az elktronikus vezérlésű lenne csak megvannak az aggályaim ezekkel az elektronikákkal amit a felmerülő problémák igazolnak is. A tartály és nyomáskapcsoló egyszerű mint a faék tehát megbízhatóbb, de itt is hosszabb távon előfordulnak gondok a gumimembránnal. Én igazából búvárszivattyú párti vagyok és aki megengedheti magának azt erre szoktam rábeszélni. Magam is csináltam már búvárszivattyúval öntözőrendszert, annyi volt csak a trükk hogy ha a programkapcsoló nyitotta bármely szelepet akkor egy relé kapcsolta a szivattyút. De csináltam nyomáskapcsolóval és tartállyal is búvárszivattyús rendszert. Persze ez azért bőven többe kerül mint a belinkelt szivattyúk de aki nem akarja a reggelt sosem azzal kezdeni hogy légtelenítgeti a szivattyúját az tudja értékelni.
Visszatérve azért én nem nyugdíjaznám azt a 4000 es Gardenát ilyen gyorsan mert egy két könyökkel a vízszintes áramláskapcsoló is beépíthető ha a függőleges szerelésű nem nyerte el a tetszésed. Ha nem haragszol határozott igent vagy nemet egyik mellett sem mondanék, mindegyiknek vannak előnyei hátrányai de ami leginkább visszatart hogy nem ismerem kellőképp azt a rendszert amiben használni akarod (látnom kellene).
lalibátyó, koszonom a válaszod!
A vicc az hogy ma reggelre arra mentem ki ,hogy megy a Gardena szivattyú!A programozó óra reggel indítja,áá mondom biztos rosszul hallok,és nem most próbáltam délután is és még mindig mukodik.Hmm X akták,felhívtam a Gardena szervízt is ,azt mondták hogy elektronika és nyomáskapcsoló kb 150Eur,de az új szivattyú 320Eur.Hopp mondom ,akkor megbulizom biztosításból,persze az csak 160Eurt fizet maximum, szóval ....!Viszont hogy mitol indult be a szivattyú azt mostanáig nem tudom. :shock: :wink:
Igen, ez jó ötlet. Ha volt vihar és összefüggésbe hozható az elektronika hibája akkor egy normális biztosító villámcsapás kárban kifizeti.
Jut eszembe lehet valami kontakthibád van, talán át kellene nézni a motor kapocslécét és elsősorban a tekercsek kötéseit. Vigyázz mert a legalsó anya szoritja a kivezetéseket ami akkor is lehet laza ha a felette lévők jónak tűnnek. A saruban is lehet laza a kötés. Esetleg ha az áramláskapcsolóban relé kapcsolná a motor áramát akkor a relé is lehet kh-s. Ezt csak azért írom mert említetted hogy "hibaüzenet" nem volt.
Ok oszi megnézem,csak az a furi,hogy amikor bedugtam mindig elsore beindult,csak utána miután egyszer leállt ,akkor volt baj.
Nemrég vásároltam egy Elpumps VB 25/1300B vízművet,és az lenne a kérdésem,hogy még nem üzemeltem be
de a tartályban levő levegőt megmérve 2 Bart mértem,míg a gyár 1Bart ír elő,bár azt meg én keveslem :)
Bekapcsolási nyomásra 1,5Bar van feltüntetve, így úgy gondolom ez lenne az optimális levegőnyomás is nemde?
Tervben van szárazon futás védelem beiktatása is,ezt érdemes a szűrő után szívóágba telepíteni?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv
Hát ez érdekes, de talán a gyári ajánlást kellene tartani azt mégis csak egy mérnök mondta. Lehet kikísérletezték hogy így jön ki a legtöbb víz két bekapcsolás közt :) Biztosan jó nyomásmérővel mérted és a tartály teljesen víztelen állapotában ?
A szárazfutás védelmet a nyomó oldalra kell beépíteni. Gyakorlatilag egy fordított nyomáskapcsoló. Amíg van nyomás a rendszerben addig engedi a szivattyút indulni mert "feltételezi" hogy vizet szállít a szivattyú. Ha a nyomás egy beállított érték alá csökken akkor letilt (feltételezi hogy nem szállít már vizet a szivattyú ezért esett le a nyomás ) Ilyenkor egy gomb nyomvatartása mellett indul a szivattyú és egy kattanás jelzi hogy nem kell már nyomni a gombot mert a víznyomás "nyomja helyettünk"
Nyomásmérő a kompresszorom keréknyomásmérője,de a digitális is annyit mutatott :)
Amúgy még nem volt beüzemelve,gondolom nincs benne bonus víz :)
Tényleg érdekes de akkor megprobálom majd első menetben 1 barral,aztán kiderül.
Köszönöm a segítséget!
Sziaszto!van egy elpups házi vizmüvem és olyan problémám van hogy eddig mikor elindult 10 másodpercet ment elkezdödöt hogy nem akar elálni csak ha rácsaptam de elötte kicsréltem a membránt ,lábszelepet is bekültem a szervizbe viszahoztam utánna else ált még ugyse hogy rácsaptam .azért soknak tartom ha 1 percet megy mi lehet a gond?
Szia lalibátyó!
Május vége felé adott tanácsodra beszereztem egy PEDROLLO 4BLOCKM 2/13 szivattyút. Le is eresztettem a kútba és kiválóan nyomja fel a vizet 46 méterről.
Hidrofor tartályt még nem vettem meg hozzá, ugyanis a szivattyúboltban mondták, hogy a tartályt nyomáskapcsolóval ki lehet váltani. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyire megbízható, idő álló és rá lehet e bízni a vízellátást. Esetleg tudnál e típust ajánlani, hogy melyiket érdemes megvenni.
Előző 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 28 / 157