Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 29 / 91
Előző 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 91 Következő
Köszi. :D Igen valóban érdemes elmenteni mert bizony az összes hondának az összes robbantott ábrája fent van. Írtam a Honda Magyarországnak én is, küldtem nekik linket, képet mindent :D és kértem szerezzenek nekem egy ilyen kütyüt. Angliában kb 815 Ft lenne, de szállítási díjjal együtt majd 6000 Ft, ami horror egy darab műanyagért :D. De bízok a magyar Honda szervizben, csak tudnak nekem egyet szerezni. Még egy utolsó kérdés... ha nem tudok szerezni, de ettől függetlenül tudom indítani gondolom kárt nem okozok a motornak ugye?
Remélem sikerül megszerezned ezt az alkatrészt.
Kárt nem teszel a motorban, ez csak a hideg indításkor fellépő benzinhiányos állapot áthidalásához kell. Legrosszabb esetben átalakítható "szívatós" rendszerre, amikor te kezeled külön a szívatót.
Nekem most az jár a fejembe, hogy alumíniumból vagy műanyagból csinálok egy kis "csúszkát" arra a bizonyos "sínre" amibe majd belehet akasztani a rudat felül, alul meg eléri a gáz mechanika kis bütyke, mert az közvetlenül a sín alatt van, gondolom eredetileg is valahogy így működhetett. Vagy megoldom úgy ahogy mondod, van itthon még egy hosszabb bowdenem és külön lesz a szívató :) . Most már biztos,hogy lesz belőle valami. Köszi még egyszer a sok segítséget, így legalább biztos vagyok a dolgomban. :wink:
Üdv!

Az alkatrész problémám megoldódott! :) Viszont lenne még egy kérdésem. Vettem olajat, direkt fűnyíróba, az eladó ezt adta : Re-Cord Garden 15W40 4T Viszont az ajánlás a ehhez a motorhoz 10w30 , kérdésem az hogy visszavigyem és kérjek 10w30-ast, vagy jó lesz ez is bele? Köszönöm előre is.
Üdv.

Mesélj, hogyan oldódott meg az alkatrészgondod?

Az olaj kiválasztásánál maradj a gyári ajánlásnál. Ezek a kerti motorok elég primitív olajozással bírnak, így egy sűrűbb motorolaj hidegebb időszakban nehezebben jut el a kényes részekhez.
Én ezt az olajat szoktam a fűnyíróba tölteni:
http://www.mol.hu/kertapolas/10W30.php

Sima SAE 30-as olajat is vehetsz bele, mert az ember általában ritkán használja a fűnyírót télen (10W).
http://www.olajshop.hu/liqui-moly-bio-funyiro-motorolaj-1-l.html
Sziasztok nekem egy olyan gondom lenne hogy van egy mtd 48 típusu fünyíróm és alsó szimeringet és gyürüket szeretnék cserélni benne .
de még sajnos 4ütemü motorokat még nem szedtem szét szeretnélek titeket megkérni hogy segítsetek nekem ,hogy mire figyeljek és mire vigyázzak segítségeteket előre is köszönöm! :roll:
Üdv!
Három fontos dolog van a kétütemű gépekhez képest amire figyelned kell:
- vezérlés és szelepek
- röpsúlyos regulator
- olajkenés

1., Szétszedéskor szerencsétlen esetben az alsó deklivel együtt kihúzod a vezérműtengelyt a helyéről és ha nem ismered az illesztési pontokat, akkor nem tudod esetleg visszarakni.
2., ugyanez érvényes a röpsúlyos regulátorra, előszeretettel akad ki.
3., az olajkenés van ahol egyszerű szivattyú, de vannak még szórásos kenésű gépek. Ügyelni kell az összerakásnál, hogy ezek is a helyükön legyenek.

Az első két ponthoz:
szétszerelés előtt el kell távolítani a benzint és a motorolajat, mivel fejre kell állítani a motort az alsó dekli leszereléséhez. Ehhez a kést és a késtartó bakot is le kell szerelned és tisztítsd le a főtengely szabadon álló részét, a lehúzáskor könnyen kicsússzon a csapágyból. A dekli leszerelésekor óvatosan húzd szét a motort, pontosabban, a deklit óvatosan emeld le, ne húzza ki a helyéről a vezérműtengelyt és röpsúlyos regulátort. Tehát szép lassan, mozgatva szedd le. Jegyezz fel mindent hogyan áll, legjobb lenne fényképeket készítened mindenről.
Ajánlatos Youtube-on fűnyíró javításokról (lawnmover repair) szóló videókat végignézni, legyen fogalmad a műveletről.

http://www.youtube.com/results?search_query=mtd+48+lawnmover+repair&oq=mtd+48+lawnmover+repair&gs_l=youtube.3...83294.87376.0.87747.7.7.0.0.0.0.322.1180.1j4j0j2.7.0...0.0...1ac.1.6anoDFs7D0o
Üdv!

Alumínium rúdból kireszeltem egy kis csúszkát ami beleillik abba a bizonyos sínbe és rá lehet csavarral rögzíteni a rudat :) . Gyertyából milyet érdemes venni? 14mm-es menet átmérő és 9.5mm menethossz. A brisk márka jó? A közelben azt lehet kapni....
Sziasztok ! Új vagyok és tanácsot szeretnék kérni. A minap a hírhedt apródon merészeltem venni egy 3,5 LE-s Briggs fűnyíró motort annak reményében hogy a kapálógépen kikönyökölt Tecumsehet le tudjam cserélni. Nem volt nagy pénz 20 ezer forint postával együtt. Szépen átalakítottam a motort kiiktattam a dörzsféket összeraktam mindent majd jött volna a próba.. ha jött volna. Benzint kap a motor szikra is van. Szép kék színű. De a berántót igen könnyen tudom kihúzni. Levettem a hengerfejet a henger nincs meghúzva. Valószínű gyűrűs gond ? Próbáltam levenni a kartert de csak 5 centit tudom megemelni és megakad. Nem tudom levenni . Lenne valami ötletetek ? tudna valaki segíteni ? Üdv. Köszi.
Butch82 írta: Üdv!

Alumínium rúdból kireszeltem egy kis csúszkát ami beleillik abba a bizonyos sínbe és rá lehet csavarral rögzíteni a rudat :) . Gyertyából milyet érdemes venni? 14mm-es menet átmérő és 9.5mm menethossz. A brisk márka jó? A közelben azt lehet kapni....

Ügyes! :D

Gyárilag NGK SPARK PLUG BRMR4A típus van benne, de semmi adatot nem találtam róla, azt sem, hogy mivel lehetne helyettesíteni. Még az NGK weboldalán sincs róla semmi, valszeg jó régi típus, bár külföldön még lehet kapni néhány helyen.
Marad a próba, cseresznye.... :wink: :wink:
Martin96 írta: Sziasztok ! Új vagyok és tanácsot szeretnék kérni. A minap a hírhedt apródon merészeltem venni egy 3,5 LE-s Briggs fűnyíró motort annak reményében hogy a kapálógépen kikönyökölt Tecumsehet le tudjam cserélni. Nem volt nagy pénz 20 ezer forint postával együtt. Szépen átalakítottam a motort kiiktattam a dörzsféket összeraktam mindent majd jött volna a próba.. ha jött volna. Benzint kap a motor szikra is van. Szép kék színű. De a berántót igen könnyen tudom kihúzni. Levettem a hengerfejet a henger nincs meghúzva. Valószínű gyűrűs gond ? Próbáltam levenni a kartert de csak 5 centit tudom megemelni és megakad. Nem tudom levenni . Lenne valami ötletetek ? tudna valaki segíteni ? Üdv. Köszi.

A kihajtótengelyt letisztítottad? Ott is megakadhat, ha a csapágyon nem tudod áthúzni a koszt. Persze lehet más is....
A kihajtótengelyt letisztítottad? Ott is megakadhat, ha a csapágyon nem tudod áthúzni a koszt. Persze lehet más is....

Persze teljesen tiszta. Mi lehet a más ?
Az akadást be tudod határolni, a tengelyen, vagy máshol akad? Belátsz a résen?
Úgy veszem észre hogy a tengelyen akad.
Nézd meg, nincs-e megütve a tengely, vagy valami sérülés rajta, amit le lehet finoman csiszolni vagy köszörülni. Esetleg a retesz nútja lett kissé meggyilkolva?
Előző 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 29 / 91