Sziasztok,tanácsotokat szeretném kérni házi vízművel kpcsolatban.Ásott kút van az udvarunkhoz,amiben a vízszint kb 6 méter amihez 9 méter szívómélységű szivattyut szeretnénk venni a vízszint ingadozás miatt.Láttam a neten AL-KO HW 800 szivattyut 25000 ftért,de ez műanyag és ezért gyanúsnak találom!Valamint a Baumaxban valami öntvényházas 1000w-os szivattyút 40000 ftért,szintén 9 méteres szívómélységgel.Mindkettőnek 24 literes tartálya van.Szerintetek melyiket válasszam?Mi a véleményetek a műanyag AL-KO-ról?Megér 15000 ft plusszt az,hogy öntvényt vegyek?Köszi a tanácsokat.
Üdv !
Az ami kívül fém az belül is ugyanolyan műanyag mint amelyik kívül is műanyag. - ezt jól elmagyaráztam
A 9 méteres szívómélység már csak az elméleti, innen nem vagy csak nagyon kevés vizet fog szállítani a szivattyú tehát nagyon gazdaságtalan lesz üzemeltetni. Tehát a szivattyút kell "közelebb rakni" a vízhez, nem pedig a nagyobb teljesítményűt választani, mert kicsivel több vizet sokkal több energiafelhasználással fog adni. Lehetőleg 7 méternél ne szívjon mélyebbről, de minél kisebb a szívómélység annál gazdaságosabb használni. Ezeknek a szerkezeteknek amúgy is a tartálymembrán szokott a gyengéjük lenni amibe szerencsétlen esetben a szivattyú is belehalhat. Erről írogattam már itt, nem ismételném. Tehát én az olcsóbbat választanám, vagy a mégdrágább Pedrollót ami nem barkácsáruház kategória. http://www.szivattyubolt.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=251&Itemid=26