Tehát akkor a szivattyú és a vízszint közt lesz 7 méter és ez ázott kút. Szerintem egy 700 -1000 wattos önfelszívós elegendő egy normál háztartási igény kielégítésére. no-name szivattyúból nagyobb márkásból a kisebb teljesítmény is megfelel. A nagyobb tartály jó ötlet, növeli a komfort érzetet.
Szervusztok!
80 literes puffer tartályom belseje kilyukadt-gumimembrán-. 4 tagú család révén érdeklődtem, javasolták a 150 l -es használatát, kíméljem a drága kútszivattyúmat, puffer tartályom élethosszát, felhasznált energia árát. meg is vettem, úgyanúgy álló, warem helyett aquasystem tipúsút(itt kaptam jobb árat, de működési-felépítési rendszere ua). ez esetben kell módosítanom a nyomáskapcsoló beállításán? erre nem sikerült infót begyűjtenem, illetve halottam olyat, mkor kapcsoljon be a szivattyú, hány liter víz van a tartályban azt is lehet állítani. ehez másik gépészeti berendezés beszerzése kell, vagy nics jelentősége? továbbá szuterén szintjén jön be a víz a kútból, 57 m a szívattyú elhelyezése, 2.-ik vízszintet választották a fúrásnál, innen a szuterénból a ház 1.-ső emeletére való feljuttatás során zuhanyzásnál eléggé lecsökken a nyomás, ha a fsz-en is zuhanyzik valaki. a puffer tartály gumimemránját 1 vagy 1,5 bar értékre állítsam be?-az tudom mi a menet az állításnál. (a nyomáskapcsoló után 1/2" a vízszállító cső átmérője, ez lehet gond?-a kazánig) grudfoss van a melegvíz keringetésre bekötve, 5 percenként megkeringeti a házban a melegvizet. előre is köszi a választokat.