Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 31 / 157
Előző 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 157 Következő
Tehát akkor a szivattyú és a vízszint közt lesz 7 méter és ez ázott kút. Szerintem egy 700 -1000 wattos önfelszívós elegendő egy normál háztartási igény kielégítésére. no-name szivattyúból nagyobb márkásból a kisebb teljesítmény is megfelel. A nagyobb tartály jó ötlet, növeli a komfort érzetet.
Szervusztok!

80 literes puffer tartályom belseje kilyukadt-gumimembrán-. 4 tagú család révén érdeklődtem, javasolták a 150 l -es használatát, kíméljem a drága kútszivattyúmat, puffer tartályom élethosszát, felhasznált energia árát. meg is vettem, úgyanúgy álló, warem helyett aquasystem tipúsút(itt kaptam jobb árat, de működési-felépítési rendszere ua). ez esetben kell módosítanom a nyomáskapcsoló beállításán? erre nem sikerült infót begyűjtenem, illetve halottam olyat, mkor kapcsoljon be a szivattyú, hány liter víz van a tartályban azt is lehet állítani. ehez másik gépészeti berendezés beszerzése kell, vagy nics jelentősége? továbbá szuterén szintjén jön be a víz a kútból, 57 m a szívattyú elhelyezése, 2.-ik vízszintet választották a fúrásnál, innen a szuterénból a ház 1.-ső emeletére való feljuttatás során zuhanyzásnál eléggé lecsökken a nyomás, ha a fsz-en is zuhanyzik valaki. a puffer tartály gumimemránját 1 vagy 1,5 bar értékre állítsam be?-az tudom mi a menet az állításnál. (a nyomáskapcsoló után 1/2" a vízszállító cső átmérője, ez lehet gond?-a kazánig) grudfoss van a melegvíz keringetésre bekötve, 5 percenként megkeringeti a házban a melegvizet. előre is köszi a választokat.
Üdv
Ha a tartály jó állapotú akkor talán a membrán csere elég lett volna, de a nagyobb tartály mindenképp komfortosabb és némileg csökkenti a szivattyú ki-be kapcsolások számát így kíméli is azt. én 1,5 barra állítanám a levegő nyomást. Én úgy tudom az aquasystem tartályok kisebb max nyomást bírnak mint mondjuk egy CIMM tartály mert vékonyabb anyagból is készül, de lehet rosszul tudom. Az 1/2" os bekötés az valóban lehet probléma a nyomáscsökkenésre, több zuhany megnyitásakor de ugyanígy a beípített szerelvények valamelyikének a szűk keresztmetszete is lehet gond.
Pár napja kilátásba helyeztem, hogy egy nagyobb tartály beszerzése-beszerelése után jelentkezem.
Egy kitűnő, kb. 60 literes műanyagtartályt tudtam beszerezni elfogadható áron, 2500 forintokért .
Örömmel jelenthetem, hogy kitűnően működik a berendezés, a kikapcsolási szintet magasabbra állítva a szerkezet így már sehol nem tud levegőhöz jutni - a ki-be kapcsolás, illetve a vízszállítás megbízhatónak tűnik. (https://picasaweb.google.com/1095398156 ... 4510061154 )
Egyébként pedig szimering van a tengelynél (a szorítórugó is látszik), ami nekem változatlanul gyanus, de miután speciális csavarhúzó alkalmazását igényli a szétszerelés - ha feltétlenül nem kell, akkor nem bonyolódok bele . . .
Ismételt köszönettel . . .
Üdv !
Köszi a visszajelzést és gratulálok hogy megoldottad a problémát. Mndenképp tanulságos a dolog mert igazolja hogy a búvárok is levegősödhetnek ha kevés víz van rajtuk. A jobb szivattyúk dupla tengelytömítéssel vannak ellátva sőt az igazán professzionálisaknál olaj van a két tömítés közt. Nem hinném hogy ez ilyen lenne, ezért ha szezon vége lesz a saját megnyugtatásod érdekében szedd szét és cseréld a szimering(ek)et. Ha lenne érintésvédelmi relé a hálózatodban és le-le kapcsolna akkor nagy valószínűséggel belefolyt a víz a motorba.
A csatolt linket légyszi ellenőrizd mert sajna nem működik.
A problémát a Te segítségeddel sikerült megoldani, köszönöm szépen - és az újabb jó tanácsaidat is!
Ez a jó link: https://picasaweb.google.com/1095398156 ... MqA2NrI3gE
Köszönöm leveled, utánaérdeklődtem a forgalmazónál-aquasystem tartálynál-, a nyomáskapcsoló értékének max 90%-a legyen a tartályon belüli légnyomás beállítása. Tehát ők javasolták a 2 és 4 bar nyomás beállítását feltöltött állapotban, így max 1,8 bar legyen a tartály üres állapotában e levegő feltöltési nyomása. Én a felső értéket levettem 3,6 bar nyomásra. A régi tartályomat pedig felteszem netre, eladom így, jól fog járni valaki, mert ha még vesz is bele belsőt, 10 pénzel olcsóbban megússza, mint az üzletben. A komfort enyit megér, illetve az áramhasználati tényezőn is spórolok, így a vége nekem is jó. üdv!
EGY JÓ TANÁCS MINDEN KEDVES OLVASÓNAK: 4 ÉV HASZNÁLAT UTÁN SZÉTSZERELTEM A HYDROFOR TARTÁLYOMAT, NE TUDJÁTOK MEG MI MENNYISÉGŰ KOSZ JÖTT KI BELŐLE. MINŐSÉGI SZŰRŐ IS BE VAN SZERELVE, ENNEK ELLENÉRE TELE VOLT. HA JAVASOLHATOM, NEM ÁRT 4-5 ÉVENTE KITISZTÍTANI, SŐT A TARTÁLY UTÁN IS BESZERELNI SZŰRŐT. NEKEM OTT IS VAN, ÍGY TALÁN KÍMÉLNI TUDOM A GÉPÉSZETI BERENDEZÉSEIMET. EZ CSAK EGY JÓ TANÁCS, KÉRDEZZÉTEK MINDENKÉPP SZAKEMBER VÉLEMÉNYÉT IS.
Lécci a csupa nagybetűs hozzászólásokat mellőzzük. Kiabálást jelent.
Üdv
Majd ne feledkezz meg időnként ellenőrizni a levegő nyomást. Szivattyút áramtalanítod hogy ne tudjon elindulni, kiengeded az összes vizet a tartályból a vízcsapon majd ellenőrzöd a levegő nyomását.
üdv. számomra érthetetlen problémával állok szemben. megjegyzem műszaki ember vagyok. Házi vízmű ,egyik pillanatról a másikra levegős a viz és a nyomása és a vízhozama egyaránt 70% al visszaesett. viszont a rajta lévő press-control ahogy kell 8 másodperc után kikapcsol mintha meglenne a nyomás,,, pedig nincs. megnéztem mindent a szívó oldalon, minden jó, a viz mégis levegős... és nincs nyomása. érthetetlen hogy a press-control mit érzékel ebben az esetben.
Üdv
Ok nélkül nem levegősödik egy korábban jól működő rendszer. Végig kellene ellenőrizni azt a szívócsövet és a kötéseit is. Sőt újra szerelni mindent. Milyen mélyről szív az a szivattyú ? Az nem lehet hogy levegősre fut a szívócső (leszívja a szintet a cső aljáig )? Ki kell próbálni másik szívócsővel is. Miből van a szívócső ? Mikor levegősödik szivattyúzás közben vagy két kapcsolás közt ?
A vezérlés valószínűleg kevésnek érzékeli a folyadékáramlást azért kapcsol le.
sziasztok!
van egy al-ko 802 vízművem. kinyitás után egy idővel elengedi a nyomás és vizet sem szív. mi lehet vele? 20 m 125-ös fúrt kútba milyen szivattyút ajánlasz, nem önfelszívósat? locsolni+szakaszos üzemre. köszönöm
Üdv
Kicsit bővebben kifejtenéd a problémát ? Gondolom ha egy idő után elengedi akkor csinálsz valamit hogy újra működik egy darabig ? A kutad részletesebb paramétereit megtudhatnám ? Nyugvószint üzemi vízszint, hozam, talpmélység ?
szia!
3 bar alapnyomás. kinyitás után 1-2 perccel leesik a nyomás víz sem jön. lekapcsolom majd pár perc elteltével vissza. magától újra megszívja magát. a vízszint nem csökken a lápszelep alá. nyugalmi vízszint 9 m, kút alja 17 m, vízhozamot pontosan nem tudok, fél nap locsolás után se volt még vízhiány. milyen csőbúvárt ajánlanál amire lehet nyomáskapcsolót illeszteni?
Előző 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 31 / 157