Szerző:
zoli0726 » szomb. nov. 05, 2011 10:20 pm
köszi a választ. szóval, a vízellátó egy pedrollo , kb 5 éves lehet. 20 literes a tartálya, sajnos a típusát nem tudom, de 1000 wattos.
a bekapcsolási nyomás 1,5bar körül van, a kikapcsolási 2.5 körül. lehet hogy alacsony, de sajnos ennél nagyobb nyomást most am sem bírna kipréselni magából.
két bekapcsolás között nem tudom mennyi vizet tudok kiengedni, most próbáljuk kímélgetni. minden takarékra van véve. egy ki és bekapcsolás között kb 3-4 liter víz jöhet ki. a gumitömlő is fel van fújva, 1,5 bar körülire. amikor bekapcsol és már egy ideje megy, akkor fokozatosan elkezd gyengülni a nyomás és a szivattyúnak is olyan hangja van, mintha üresen járna, mintha nem lenne benne víz, olyankor a nyomásmérő is 0ra esik, aztán amikor újra megjön a víz, akkor egyből erősen jön, nem lassanként erősödik fel. azt hiszem olyankor 2 bar körülire ugrik a nyomásmérő. a szivattyú betontéglákra van téve, nincs a földön.van előtte szűrő, közvetlenül a vízbemenet előtt. az tiszta. nincs vele semmi gond.szivárgást sehol nem láttam. az egész megoldás úgy néz ki, hogy az udvaron van egy akna, amiben le van verve a cső, kb egy méterrel felszín alatt. és onnan át van vezetve vízszintesen a pincébe a szivattyúhoz a víz. a visszacsapó szelep nem tudom mit jelent, én egy szelepet tudok az a vízcsőnél van, hogy visszafelé ne folyjon a víz. tehát az a szivattyú előtt van. azt a szelepet csak leírni tudom, az ilyen olyasmi vastag mint a vízcső, mivel rá van csavarozva. rézből van, felülről zár, rugós.
tudom ,hogy így nagyon nehéz diagnosztizálni, de sajnos olyan szakember aki nem csak találomra tekerget nincs a közelben.