Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 36 / 91
Előző 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 91 Következő
Fóton, a Pest felé vezető úton a Mogyoródi elágazás és Fót vége előtt van egy szerviz bal oldalt.
Van egy kínai fűnyíróm.A berántó zsinórja elszakadt ezért szét kellett szedni.Kicseréltem,de most meg nem húzza vissza a zsinórt.Egyszerűen nem jövök rá,hogyan működik ez a visszahúzó rész,szétszedni nem tudom.Középen van egy besliccelt csavar,de az csak elforog.Megköszönném ha valaki segítene,akár fényképpel is. :(
Valószínűleg amikor elszakadt a berántózsinór, akkor visszapörgött a rugó, ezért nem húzza vissza. Egy fényképet rakhatnál fel róla, amin a csévélő látszik. Talán lesz megoldás, hogyan lehet újra felhúzni a rugót.
Úgy működik, hogy van egy előfeszített spirálrugó a csévélődobban, ami visszahúzza a berántókötelet. Ha ez kipörög, nincs előfeszítés, nem húzza be a kötelet.
Bocs,hogy csak most reagálok,de éjszakás vagyok.Akkor itt mellékelem a képet.Remélem ez segít.

Csatolmányok

Huh, ilyet még nem láttam, tiszta műanyag. :roll:
Talán úgy lehetne, hogy befűzöd a berántókötelet és a végére még nem kötöd rá a fogantyút, majd a kötél végét a kivágásnál kihúzva, feltekered a rugót feszesre. A rúgót csak addig kell feszíteni, hogy a kötelet teljes egészében ki lehessen húzni és határozottan vissza is húzza a rugó a helyére. Amikor jó, akkor a kötél végét kihúzod azon a barna vagy piros átvezetőn és rákötöd a fogantyút.
Így már tekertem fel elszakadt berántót, remélem ennél is sikerülni fog.
Egyelőre azt nem érzékelem,hogy a rugó hol helyezkedik el.Az a középső csavar milyen célt szolgál?A redöny racsniját már húztam fel,de ott láttam a rugót.Ezt nem tudom szétszedni.
Valahol az orsó alatt kell lennie. Ha megforgatod visszafelé (a fénykép alapján balra), előbb-utóbb érzed a rugó ellenállását. Így próbáld felhúzni és a végén kivezetni házon kívülre a berántózsinór végét.
Hát igen az az amit nem érzek vagyis a rugó ellenállását.Valószinű,hogy a rugó eltörött és amikor szétszedtem kiesett a darabja.Még annyit,hogy hol lehet ilyet beszerezni mert szerintem kár az időt húzni, a fű meg csak nő.Mindenesetre köszönöm az eddigi segítségedet.
Amennyiben boltban vetted, kell lenni alkatrészellátásnak, vagy szerviznek. Ha kéz alatt, akkor típus szerint Google keresés, vagy kisgépszervizben próbálkozás. :wink: Jobb ötletem nincs. :(
Tisztelettel kérdezem hogy van nekem egy fűnyirom BRIGGS STRATTON és eszi az ólajat mi lehet a baj üdv
Fűstől erősen, vagy csak fogy az olaj?
Ha füstöl, valószínűleg dugattyúgyűrű kopás, ha csak eltűnik az olaj, akkor lehet szimmering, de azt látni lehetne a nyomokból.
Üdv.Szét vet az ideg.Vétettünk egy nagy hibát.Kölcsön adtuk(eddig megbízható embernek,aki "látszólag" ért is hozzá) a 4 éves,tökéletesen működő (ment mint az óra) fűnyirónkat.Briggs Stratton 450series 148cc..Vissza hozta az illető és már nem tudtam vele füvet nyírni.El indítani el tudom.Egyszer csak lelassul,el kezd furcsán "zakatolva" menni majd pár perc után leáll.Olyan mintha nem kapna elég benzint és ezért leáll.Nem tudom.Azt mondta nála még jó volt és hogy nem nyúlt hozzá!Mi lehet a probléma?Itthon még orvosolható vagy forduljunk szerelőhöz(anyagilag nem állunk túl jól)?Olajat cseréltem.Nem lehet hogy rossz benzint rakott bele?Vagy hogy sokáig volt oldalra döntve,mert elég jól ki volt pucolva.Viszont ehhez sokáig döntve kellet lennie.Egyet most megtanultam soha többet nem adok kölcsön 100 Ft.nál nagyobb értékű cuccot!
Üdv!

A telken a pincében tároltam a benzines fűnyírómat, de jött egy nagy eső és elárasztotta a pincét. :x A fűnyíró teljesen víz alatt volt. Lehet vele valamit még kezdeni?
Garancia van még 1 év rá, tud vele valamit csinálni a szervíz?
Gyakorlatilag menthető, de kérdés mennyi ideig volt víz alatt és mennyire volt szennyezett - sáros, iszapos - a víz. Szét kell szedni, kimosni alaposan, majd friss olajjal összerakni. Ha sokáig állt a vízben lehet némi korrózió is, de ez csak szétszedés után derül ki.
Szerviz tud mit csinálni vele, de erre a garancia sajnos nem vonatkozik. A biztosítóval kell rendezni, számla alapján.
Linda29 írta: Üdv.Szét vet az ideg.Vétettünk egy nagy hibát.Kölcsön adtuk(eddig megbízható embernek,aki "látszólag" ért is hozzá) a 4 éves,tökéletesen működő (ment mint az óra) fűnyirónkat.Briggs Stratton 450series 148cc..Vissza hozta az illető és már nem tudtam vele füvet nyírni.El indítani el tudom.Egyszer csak lelassul,el kezd furcsán "zakatolva" menni majd pár perc után leáll.Olyan mintha nem kapna elég benzint és ezért leáll.Nem tudom.Azt mondta nála még jó volt és hogy nem nyúlt hozzá!Mi lehet a probléma?Itthon még orvosolható vagy forduljunk szerelőhöz(anyagilag nem állunk túl jól)?Olajat cseréltem.Nem lehet hogy rossz benzint rakott bele?Vagy hogy sokáig volt oldalra döntve,mert elég jól ki volt pucolva.Viszont ehhez sokáig döntve kellet lennie.Egyet most megtanultam soha többet nem adok kölcsön 100 Ft.nál nagyobb értékű cuccot!

Üdv.
Lehet sima dugulás is a porlasztóban, nem biztos, hogy akinek kölcsönadtad tette tönkre. Próbálj meg a szívatóval kicsit rásegíteni amikor elkezd "zakatolni". Ha ekkor életre kell, akkor vagy a porlasztóban van dugulás, vagy a membrán hibás.
Előző 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 36 / 91