Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 40 / 91
Előző 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 91 Következő
Sziasztok!
SABO 43- 2 Vario Sachs motoros 2 ütemű fűnyíróban tud valaki segíteni? A gép tökéletesen működik, csak kupufogójából ömlik a benzin. Most szerelőnél van, de nem tudja megjávítani. Hova vigyem a gépet?
Üdv!

Ezt hogyan kell érteni? Működés közben és/vagy álló helyzetben?
Csak működés közben. üdv.
Pontosítanád az "ömlik a benzint a kipufogóból"?

Mert ha tényleg ömlene, akkor annyi benzint kap, hogy lefullad a motor, beköpi a gyertyát, füstöl mint a veszedelem.
De ha csak valami szivárog belőle, az lehet még a túl sok üzemanyagtól (túl dús keverék), vagy nincs kellően leterhelve a motor, alacsony fordulatszámon üzemel.
Sziasztok.
Nekem olyan problémám van hogy egy Tecumseh 4 ütemű AL-KO fűnyíróm van és beindítás után egy 20-30 másodperc után a kartergáz kivezetésen elkezdi fröcskölni az olajat. Tudnátok segíteni hogy mi lehet ennek az oka?
A válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv
Vagy túl sok az olaj a gépben, vagy gyűrű töréses kopott és ezért igen sok a kartergáz ami kifújja az olajat.
Hello.
Csak nekem az a furcsa hogy az erő az megvan benne, kompressziója jó, első rántásra indul, nem füstöl, meg semmi különös hangja nincs. De azé köszi a választ. Ha hazamegyek akkor megnèzetem.
Nagyon analfabéta vagyok, de most rosszat sejtek!
Briggs motoros fűnyírómat egy jóbarát tartja karban, 1 hete lecserélte az olajat.
Ma nyírtam vele, 20 percig ragyogóan vitte. Aztán a kert hátsó részére vittem át, közben "kissé" megemeltem, mert az út köves volt.
A motort nem kapcsoltam ki, de leállt. Füstölt! Jött a füst a kipufogóból is, de az olajtarttájból is, mert meg akartam nézni az olajszintet.
Most mi történhetett? Leégett a motor? Vagy olaj ment a hengerbe? (olvastam!) Akkor eldobhatom?
Segítségggg!!!
Köszönök minden tanácsot!
sarisaci
Üdv!
Valószínűleg kicsit több az olaj benne mint a csere előtt volt és a "átszállítás" közben rossz helyre ment az olaj. Ha csak tényleg ennyi történt, akkor ki fogja pöfögni a felesleges olajat és utána ismét rendben fog működni.
Ezeknek a gépeknek elég egyszerű olajozórendszerűk van és ezért nem lehet nagyon megdönteni, mert vagy rossz helyre folyik az olaj, vagy nem kap kenést a motor. A kezelésiben benne szokott kenni, hogy hány százalékos lejtőig/emelkedőig lehet használni üzemszerűen a gépet.
Sziasztok!

Nem rég vettem egy "briggs and stratton quantum xm 60" motorral ellátott fűnyírót. Szeretnék olajat cserélni benne (, hogy tiszta lappal induljon a gép :wink: ). Gondolom a motor legalján van az olaj leeresztő csavar. Körbenéztem már neten és minden hol az írják, videózzák stb., hogy forgassam el a kést és akkor alulról hozzáférek. Csakhogy nekem van a kés fölött még egy műanyag védőburkolat (nem tudom hogy hívják, kör alakú...). Szerintem ezt a védőburkolatot is le kéne szednem ahhoz hogy az olajleeresztőhöz hozzáférjek. Hogyan kell ezt leszedni? Nem merem túlságosan feszegetni nehogy eltörjön. :?

Előre is köszi a válaszokat!
Üdv,
Szabi
Üdv!

Elvileg a legalján van az olajleeresztő csavar, de nem mindegyik motornál van ilyen. Nézd a Briggs gyári videóját, van ahol csak meg kell borítani a motort és a betöltőn keresztül kiönteni az olajat.

http://www.youtube.com/watch?v=2aMsu6gerBo

Ha van kedved lefényképezni az alját, az lehet segítene, mert nem találtam egyértelmű leírást erre a típusra.
Kedves László!

Köszönöm a választ. Remélem az enyémen van olajleresztő nyílás, ez a kiöntős módszer nem túl szimpatikus...
Csatolok pár képet a gépről.

Üdv,
Szabi
2014-04-04_19-46-51_288.jpg
a gép
2014-04-04_19-46-51_288.jpg (222.02 KiB) Megtekintve 11476 alkalommal.

2014-04-04_19-46-31_515.jpg
Az alja kés nélkül, és azt a fekete védőburkot szeretném levenni
2014-04-04_19-46-31_515.jpg (222.25 KiB) Megtekintve 11435 alkalommal.
Sziasztok,
segítséget kérnék. Vettem a vaterán egy ALKO 4,5LE Briggs 450-es motorral szerelt fűnyírót. Elvileg új olaj van (volt) benne. A karbantartáshoz kértem az eladótól némi jó tanácsot, mivel nem értek hozzá, aki két dolgot javasolt: olajcsere évente, illetve az alja takarításakor hanyatt fektessem a tolókarra, ne pedig valamelyik oldalára. Így is tettem, viszont rengeteg olaj (és lehet, hogy benzin is) kifolyt takarítás közben, még a bugyogást is lehetett hallani. Olajpálcát megnéztem, a minimum alatt van picivel. Kérdésem, hogy én rontottam-e el valamit vagy hibás a gép? Tény, hogy közvetlen használat után takarítottam (gondolom, még forró lehetett a gép, ezt lehet nem így kellett volna).
Gondolom, első lépésként pótolnom kellene az olajat. Milyen típusút/márkájút keressek és hol érdemes? Csatoltam képet, ahol látszik melyik részből folyt ki az olaj (és/vagy benzin).
Az eladó persze azóta nem reagál a kérdéseimre.
Előre is köszönöm a segítséget.

Csatolmányok

Szabi_84 írta: Kedves László!

Köszönöm a választ. Remélem az enyémen van olajleresztő nyílás, ez a kiöntős módszer nem túl szimpatikus...
Csatolok pár képet a gépről.

Üdv,
Szabi

Üdv!

Szerintem a kiöntős módszer lesz a megfelelő, mert túl bonyolultnak tűnik a leeresztő csavarhoz jutás - feltéve, hogy van neki. Az olajcserét elvileg normál, átlag embernek is el kell tudni végezni, ha túl sokat kell szerelni, akkor nem tudják megoldani.
Konkrétan nem ismerem a gépet, de nem úgy tűnik, mintha néhány mozdulattal le lehetne venni azt a műanyag deklit. Vagy még valamit a tengelyről le kell húzni, hogy teljesen szabaddá váljon a dekli, de hiába nagyítottam ki a képet, csak raszteresebb lett, de több infót nem kaptam tőle.
Ha jól látom önjáró kivitelű a fűnyíró, valószínűleg a meghajtást védi a műanyag dekli. Persze lehet tévedek, a képből erre következtettem, leírást meg nem találtam a neten.
st6969 írta: Sziasztok,
segítséget kérnék. Vettem a vaterán egy ALKO 4,5LE Briggs 450-es motorral szerelt fűnyírót. Elvileg új olaj van (volt) benne. A karbantartáshoz kértem az eladótól némi jó tanácsot, mivel nem értek hozzá, aki két dolgot javasolt: olajcsere évente, illetve az alja takarításakor hanyatt fektessem a tolókarra, ne pedig valamelyik oldalára. Így is tettem, viszont rengeteg olaj (és lehet, hogy benzin is) kifolyt takarítás közben, még a bugyogást is lehetett hallani. Olajpálcát megnéztem, a minimum alatt van picivel. Kérdésem, hogy én rontottam-e el valamit vagy hibás a gép? Tény, hogy közvetlen használat után takarítottam (gondolom, még forró lehetett a gép, ezt lehet nem így kellett volna).
Gondolom, első lépésként pótolnom kellene az olajat. Milyen típusút/márkájút keressek és hol érdemes? Csatoltam képet, ahol látszik melyik részből folyt ki az olaj (és/vagy benzin).
Az eladó persze azóta nem reagál a kérdéseimre.
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv!

A hátára sosem fordítsd a gépet, rosszabbul is járhattál volna vele. A hanyatt fektesd a tolókarra itt azt jelenti: tolókart kell a földig nyomni - fűgyűjtő nélkül - és akkor az eleje annyira megemelkedik, hogy alatta ki tudod tisztítani a gépet. Tehát nem a hátára fektetni, hanem csak hanyatt - hátra - dönteni a tolókarra.

Olaj a fűnyíróba:

http://www.mol.hu/hu/vallalati_ugyfeleknek/termekek/kenoanyag_es_autoapolas/kozlekedesi_kenoanyagok/kerti_kisgep_motorolajok/mol_dynamic_garden_4t_10w-30_kerti_kisgep_motorolaj/
http://www.barkacsonline.hu/termek.php?termek_ID=156
http://www.briggsandstratton.com/us/en/support/faqs/engine-oil-recommendations

Hatalmas képeket raktál fel, nehéz egyben megnézni. Használd az ingyenes IrfanView programot a képeid lekicsinyítéséhez.
http://download.cnet.com/IrfanView/?part=dl-IrfanView&subj=dl&tag=button
Előző 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 40 / 91