Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 40 / 157
Előző 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 157 Következő
Köszönöm a választ.
Nincs gondom a vasgolyóval, ha azt mondod nem lesz jobb nem nyúlok kozzá (költök) feleslegesen.
4 éve működik a kút, a szomszédban meg 9 éve.
Milyen szerkezet egyébként ez a vasgolyós? A földben van nem látom. :D
Üdv
A Hidroszer csinál ilyen "alföldi technikával" készülő kutakhoz kútfejet alkatrészt stb. http://www.hidroszer.hu/pvc-kezi-pumpa-es-kiegeszitok.html
Ott ahova való nem szokott baj lenni velük és olcsó is.
Hidrforhoz akarok valami olcsó szárazonfutás elleni védelmet.
Ezt néztem ki: Elpump HYWK 0402 de nem találok róla semmi csatlakoztatási képet.
Jó ez egyáltalán vízműhöz?
Üdv
Elvileg jó kellene hogy legyen de ezzel a típussal nem dolgoztam és részletes leírást sem találtam róla így biztosat mondani nem tudok. Mi ezt szoktuk használni ha kell : http://www.szivattyubolt.hu/225-vezerlestechnika/226-italtecnica-lp3/8.html
Fordított nyomáskapcsoló amúgy, akkor kapcsol ki ( letilt) ha elmegy a nyomás a rendszerből. Tökéletes védelem nincs, ez sem az. Tökéletes megoldás a "biomechanikus" vezérlés. (odafigyelni a szivattyúra)
Tisztelt Mester úr!
Van nekem TIP-es házi vízművem. Kérdezem,hogyan jó be állítani a nyomás szabályzót? Két rugós-csavarja van,
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:PÁL.
Kedves Pál
Néhány oldalt ha visszaolvas akkor több alkalommal is beszéltünk a nyomáskapcsoló beállításáról és problémáiról. Egy kis ízelítőt bemásolnék :
Jól gondolom, hogy ha a nyomáskapcsoló kisebbik csavarját kifelé csavarom (lazítom a rugót), akkor szűkül az a nyomástartomány, ahol bekapcsol a szivattyú?
Vagy másképpen: ha a felső (kikapcs) érték jó, de az alsó nyomást (bekapcs) értéket szeretném növelni (=kapcsoljon egy kicsit hamarabb), akkor most mit csavarjak és merre??

Üdv
A beszabályozáshoz idéznék egy korábbi leírásból. Gondolom a kérdezett kapcsoló is Italtechnika kapcsoló. A kis csavarrral állítod a ki és bekapcsolás közti nyomáskülönbséget. "-" irányba csökkented "+" irányba növeled. Esetedben ha emelni akarod a bekapcsolási nyomást mert jó már a kikapcsolási nyomás akkor "- " irányba kellene tekerned azt a differenciálcsavart mert így csökken a különbség a ki és bekapcsolási nyomás közt tehát közelebb kerül a bekapcsolási nyomás a kikapcsolásihoz. Sajnos a gyakorlatban elég érdekesen működik ez az egész és jó kis játék kerekedik a végére esetenként, sőt előfurdulhatnak beszabályozhatatlan kapcsolók is amit cserélni kell.

A használati útmutató ezt írja a beszabályozásra:
1 teljesen lazítsa fel a differenciál csavart ( kis csavar)
2 állítsa be a kívánt felső beavatkozási értéket ( a nagy csavarral)
3 állítsa be a differenciál csavarral az alsó beavatkozási értéket ( kis csavar)

Tehát mikor a felső nyomáson kikapcsolt a szivattyú akkor az alsó bekapcsolási nyomásig engedsz ki vizet majd addíg tekered a csavart amíg bekapcsol a szivattyú.Van nyíl mindkét csavarnál a "+" és a "-" irányba. Az óramutató járásával megegyező irányba növeled ellenkezőleg csökkented mindkettőt.

Javaslom a tartály levegőnyomásának az ellenőrzését is. Ezt is több alkalommal tárgyaltuk, visszaolvasva meg fogja találni. Ha a visszaolvasás mminden kérdésére nem adna választ akkor a fennmaradó kérdéseket szívesen megválaszolom.
Sziasztok!

Úgy látom,minden tavaszomat itt kell,hogy kezdjem,segítsetek kérlek,ha tudtok.A házi vízművem beállításával küzdöm,leírom,mit tapasztaltam,hátha valaki tudja a megoldást a problémámra.A nyomáskapcsoló szépen működik,mikor ki kell kapcsolnia,viszont "behúzni" nem hajlandó önállóan.Amint egy picit rásegítek,marad a megfelelő helyen "behúzva",míg a beállított nyomást el nem éri a gépezet.Ott kikapcsol.Amint elkezd esni a nyomás és lemegy 1,5 bar alá,"beejti" a mutatót a manométer,beremeg a gumimembrán(szerintem az) és leesik a nyomás kb 0,5 barra.Amikor a nyomóág nyitva van,folyamatosan megy a szivattyú,vízhozama folyamatosan tartja a mennyiséget,tehát nem a vízhozammal van bajom.Akkor mivel?Előre is köszönöm a válaszotokat,mindenkinek jó munkát kívánok.
Üdv
Hát kezdjük azzal hogy ellenőrizzük a levegőnyomást a tartály víztelen állapotában ( 1,5 bar) Ha ez rendben és a probléma megmaradt akkor a nyomáskapcsoló differenciál csavarját ( kis rugónál) kezdjük el csavarni "+" irányba tehát növeljük a ki bekapcsolás közti különbséget papírforma szerint. ( a kikapcsolási nyomásunk jó ezért a nagy rugós csavart nem bántjuk ) Ha a próbálkozás nem járna sikerrel akkor elképzelhető hogy a nyomáskapcsoló membrántérben homok gyülemlett fel. Elvileg ez is szétszedhető tisztítható. Ezt követően a korábban többször beírt módon próbáljuk meg beállítani a nyomáskapcsolót mind felső nyomásértékre mind nyomáskülönbség értékre. Ha így sem járnánk sikerrel akkor vegyünk egy másik nyomáskapcsolót.
Ismételten sziasztok!

Hallgatva lalibátyó tanácsára,szétszedtem a nyomáskapcsolót,hogy a membránnál "hátha" találok egy kis homokot.Jelentem,a membrán és a fedél között lévő tér agyig volt rozsdával,alig bírtam kivakarni meg kiroszdaoldózni.A furat,amellyel a nyomáskapcsoló kapcsolatban van a szivattyházzal(kb3-4-es furat),gyakorlatilag nem volt átjárható,szintén a rozsda miatt(újra kellett fúrnom).Csoda,hogy néha bekapcsolt így a kapcsolóm.Holnap főpróba,fogok jelentkezni,hogy meg lett-e oldva a gondom.Most azért írtam,hogy megköszönjem lalibátyónak és esetleg tanulságul szolgáljon az esetem a hasonló cipőben járóknak.Mindenkinek jó munkát kívánok,még egyszer köszönöm lalibátyó.
Üdv:Higany
Üdv a fórumozóknak!
Segítséget szeretnék kérni.
Kaptam egy 60l-es hidrofor tartályt.
Gravens service márkájú 8 báros fekvő kivitelű.
A membránja repedt egy kis helyen.
Szeretnék egy újat bele vagy megjavítani ezt ha lehet.
Nézegettem már a membránokat,de pont olyat amilyen az enyém nem találtam.
Ez az ami legjobban hasonlít rá:
http://szivattyuwebaruhaz.hu/hu/termeke ... n_50-80_l/
Méretbeli különbség a hosszában van,az enyém 5 centivel hosszabb.
Az enyémnek mindkét végén van lyuk , a tartály két végéhez rögzíthető a ballon.Mindegyiknél így van ez?
Teszek fel képeket róla.
A tartály elején felül van egy kicsi furat abba volt egy szelep,gondolom azon keresztül lehet pumpálni a levegőt a ballon köré.
Szerintetek beletehető az előbb belinkelt ballon?

Csatolmányok

Üdv
Szerintem igen ha valóban csak annyi az eltérés. Ugyan a tartály hátulján azt a lyukat be kellene "foltozni " azért de hogy a levegőt hol töltöd be ( elöl vagy hátul ) az már mindegy, csak legyen benne. Ugyan én még olyan tartályt ahol elöl és hátul is rögzített a membrán nem láttam de ez az én hiányos ismereteimnek tudható be pedig még 200 literes membrános tartályt is szereltem már.
Szia!
Köszönöm a választ!
Csak ennyi az eltérés 5 centivel hosszabb az enyém és a másik végén is rögzítve van a tartály végéhez.
Nekem is nagyon furcsa volt,igaz én még nem szedtem szét egyet sem.
Nem lehet,hogy egyik vége bejövő ,másik vége kimenő?
Majd teszek fel képet,arról,hogy is volt ez összeállítva.

Amúgy amit nálunk lehet kapni tartályokat,a hátulján az a fekete (ránézésre) műanyag biz-basz az mi?
Ott lehet felpumpálni?
Nekem az elején felül van egy sima autó-motor gumi szelep,gondolom azon keresztül lehet nyomatni a tartály fala és a membrán közé a levegőt.
Szóval jól dugózzam le a hátulját,előröl meg bele az új ballon ,aztán felpumpálom és mehet is a próba?
Ezek az utángyártott gumilabdák jó minőségűek?Ami nekem volt bent az kb 3-4 mm vastag,elég izmosnak tűnik,csak sajnos van rajt egy pici repedés.
Esetleg úgy ,mint régen a kerékpárokat ,folttal nem érdemes ragasztani?
Köszi!
Üdv!
Üdv
Ha a hátsó rész szakszerű lezárása problémás akkor az eredeti membránnál kellene maradni. Ha kiálló csavarok egyebek lennének a lezárás után akkor az kilyukaszthatja a membránt. Az nem világos nekem hogy miképp volt lezárva a tartály hátsó része ?
Az a fekete biz-basz egy kupak a szelepen amin keresztül kell a levegőt betülteni a tartályba. Ha nincs a gumi elöregedve lehet hogy egy gumijavítóval meg lehetne csináltatni de ezt én innen eldönteni nem tudom. Ha lennének még képeid hogy miképp volt rögzítve a membrán a tartály hátuljába megköszönném, had tanuljak belőle.
Sziasztok!
80 méter mély kutam van, a víz feljön 3-4 m-re a földfelszín alá. Eddig csak a a kertben öntöztem vele, valami kiskőrösi 2 bronzkerekes szivattyúval. Nem volt probléma sosem a víz-utánpótlással. Most bevezetném a házba, egy Pedrollo JSWm 12M - 24 CL házi vízművön keresztül. Mosógép, mosogatógép, fürdő-klotyó, 3 gyerek. Havi 30 m3. Érdekelne, hogy elég-e ez a Pedrollo cucc (majd odafigyelek, hogy ne menjen minden egyszerre), valamint az is, hogy a boltos faszi szerint (nem barkácsáruház, Agroker) elég a 3/4-es bekötés mindkét oldalra. Tisztelettel várom a véleményeteket. Üdv mindenkinek!
Üdv
Én szívó oldalra 1" os csövet tennék, a nyomó oldalon elég a 3/4 valóban. Ennyi a vízóra bekötésed is. Viszont a 24 literes tartály az elég kicsike így sajnos elég gyakori és gyors nyomásváltozások lesznek a rendszerben ami nem túl komfortos. Sőt tusolás közben kifejezetten kellemetlen. Én 100 liter feletti tartályos cuccot raknék magamnak. Persze nem biztos hogy ami engem zavar az téged is, és ha kiderülne hogy kicsi ez a tartály akkor különösebb gond nélkül építhető be utólag is a rendszerbe kiegészítő tartály a komfortérzet fokozására a meglévő mellé.
Előző 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 40 / 157