Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 42 / 91
Előző 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 91 Következő
Üdv!
Sanszos, hogy szét kell szedni a motort. Vagy a szelepvezetőben megszorul a szelepszár kenés hiánya, esetleg elkoszolódás miatt, vagy olyan mértékű a kopás, hogy rossz helyzetbe áll a szelep és azért akad meg. Valószínűbb az első verzió. :wink:
Köszönöm a segítséget, akkor csak a szétszerelés marad, a szelepeket ki lehet szerelni az egész motor megbontása nélkül? Sajnos ilyen motorokkal még nem foglalkoztam, úgy hogy jól jön a segítséged!

Köszönöm!
Üdv!
Sajnos ehhez meg kell bontani a motort. Szereld le a motort a fűnyíróházról, majd az alsó deklit leszerelve meglátod a "bonyolult" felépítését. Arra vigyázz, ha húzod le a deklit, a vezérműtengely a helyén maradjon, mert néha elég nehéz észrevenni az összejelöléseket. Ha nem látod, valamivel jelöld meg a főtengely és a vezérműtengely fogaskerekének a helyzetét. Sokan itt véreznek el, amikor össze kell szerelni.
sziasztok no még új vagyok itt lenne egy kérdésem van egy Tecumseh 4 ütemü fű nyírom az a gond vele hogy hogy oldalt a szelepfedélnél van egy gyári nyílás és mikkor el inditóm 30másodperc után elkezdi kifele nyomni az olajat a nyíláson mi lehet az oka ennek? :idea: elöre is köszi a válaszotokat:)
Üdv!
Deja vu érzésem támadt, mostanában volt ilyen kérdés.
Valószínűleg a kompressziógyűrű kopottabb a kelleténél és átmegy mellette a nyomás munkaütemben (robbanáskor). Ez a nyomás a szuszogón keresztül távozik és viszi magával a motorolajat. Az is elképzelhető, hogy túl lett töltve olajjal, és ezt a felesleget nyomja ki.
Nem füstöl kékesen a szuszogón keresztül?
Plaszlo írta: Üdv!
Deja vu érzésem támadt, mostanában volt ilyen kérdés.
Valószínűleg a kompressziógyűrű kopottabb a kelleténél és átmegy mellette a nyomás munkaütemben (robbanáskor). Ez a nyomás a szuszogón keresztül távozik és viszi magával a motorolajat. Az is elképzelhető, hogy túl lett töltve olajjal, és ezt a felesleget nyomja ki.
Nem füstöl kékesen a szuszogón keresztül?

szia tavaly nyáron lett a 2 kompresszor gyűrű és az olaj lehúzó gyűrű cserélve de nyom füstöt de inkább fehér mint pl: a gőz,
olaj viszont 5dl mivel ez a meg engedett a max, nem lehetséges hogy a henger kophatott meg mivel ez nem acél hűvelyes hanem ugyan az az anyag mint a maga a motor blokk. köszi a válaszod.
Az a rosszabbik eset, de természetesen az is lehet kopott. A kapagépem egészen kora ifjúságától kezdve füstölt és teszi ma is, de legalább működik. :wink:

Nincs tapasztalatom, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Xado revitalizáló gél helyre tudná-e rakni. Ilyen kis gépbe nem drága, de én olyan ritkán használom a kapagépet, hogy sosem tudnám meg, használt-e neki vagy sem. Van egy haldokló fűnyíró egyik ismerősömnek, azon fogom kipróbálni, de érdekelne ha másnak is lenne tapasztalata.

http://xado.hu/webshop/revitalizalok/motorolajba/benzin-lpg/xado-gel-kis-motorokhoz-4-5ml-detail
Sziasztok.

Most regisztráltam, nagyon tetszik a fórum.
Nekem a következő a problémám.
MTD motoros négyütemű fűnyíró eddig szépen ment most 2 éves. Olajat cseréltem benne szépen működött. KB 1/2 óra üzemelés után olyan volt mintha feltekert volna magára valamit a tengelye, mintha meg lenne szorulva a kést hajtó tengely. Berántani is elég nehéz lett, és a berántó zsinórt sem mindig húzza vissza teljesen.
Természetesen megnéztem külsőre nem látszik rajta semmi, megbontani viszont nem tudom hol kellene. Hol kezdjem a hiba keresését.
Egyébként beindul de nem tud kellő fordulatra felpörögni.
Segítséget előre is köszönöm.
Szia!
Milyen olajat töltöttél bele és mennyit? Berántásnál is érezni a plusz ellenállást, szorulást?
Szia.

Ugyanolyan olajat tettem bele amilyet vásárláskor adtak hozzá. MOL Dynamic Garden 4T 30/40 az MTD ajánlásával. 3,3dl olaj ment bele hogy a nívón jó legyen a szint. Mondjuk azt nem tudom nem baj e hogy az olaj 2011-es gyártású.
Berántáskor is nehezebb lett.
Szia.
Az olaj jó, a dátum annyira nem lényeges, ha lezárt flakonból töltötted ki.

Nem talált el valamit a kés mielőtt szorulni kezdett a motor?
Szia.

Erre sajnos nem tudok válaszolni mert nem én használtam legutóbb. Édesapám nyírt vele de ilyesmit nem mondott.
Sziasztok.

Köszönöm az eddigi segítséget ma szétszedtem a gépet és rájöttem a banális hibára. A gázbovden kicsit megnyúlhatott mert nem emelte ki a fojtó pofát rendesen hiába volt meghúzva a kar. Ha esetleg más is jár így először ezzel kezdje.

Sziasztok.
8) 8)
Hülye hibák mindig vannak és lesznek is! :lol: :lol:
Sziasztok,

van egy MTD Yard Man HE 5150 K Hydro fűnyírő traktorom. 8 éves, nagyon szép állapotban, olajcsere mindig megvolt. Soha semmi baja nem volt.

Ebben a szezonban ugyanakkor csak a baj van vele. Alap dolgokat kicseréltem, de hidegen rettentő nehezen indul. Aztán rátöltök az akkura és elkapja végül, de úgy, hogy indítózok, visszafordítom a kulcsot és csak 1-2 másodperces késéssel indul. Ha végig indítóznék, akkor nem kapná el soha.

Indítás után rendesen megy, alapjárat jó, vágás ráadásakor nem fullad, felveszi a fordulatot.

Melegen töltés nélkül indul, de csak ugyan úgy pici késéssel.

-az akku (8 éves) meghalt, gyárira lett cserélve
-mágneskapcsoló leégett, csere
-lett gyertya, levegő és üzemanyagszűrő is cserélve

Karburátor, csövek tiszta, tömítések rendben, bovdenek is rendben vannak.

(15 lóerős Kawasaki hajtja)

Ötlet??????? Nagyon idegesít, pedig szuper gép :)
Előző 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 42 / 91