Szia Lalibatyo, látom bent vagy. Ma voltam egy agro boltban, 42ezerért vesztegettek egy 200 l-es hidrofor tartályt. Új ötletem lett: Felhozom az aknából a magyar szivattyút (2 bronzkerekes 2ezer wattos), van egy régi hidrofor tartályom (120 L talán?), annak ugyan tropa az elektronikája, de lehet, hogy így jövök ki a legjobban?
Kedves Lalibátyó és Plászló! Köszönöm mindkettőtök értékes hozzászólását, ezeket olvasva úgy döntöttem, hogy szóló szivattyú és 150 l-es tartály lesz. Márkában mit ajánlotok ami a Grundfos és mondjuk a T.I.P. között van? Elpumps? Pedrollo? Az Al-ko-tól kicsit félek.
Sajnos anyagilag azért nem vagyok úgy eleresztve, 3 gyerek sokba kerül, de hosszú távra megbízható cájgot szeretnék.
Várom megtisztelő válaszotokat, remélem, hamarosan megoszthatom veletek a tapasztalatokat. Ja, nem probléma a 25 m távolság a kút és a pince között?
Üdv mindenkinek.
Üdv
Én maradnék a Pedrollo mellet, ugyan az Elpumps sem rossz választás de szerintem zajosabb működés közben. Viszont a 25 méter szívó oldal már kicsit neccesebb. A Grundfos ajánlása szerint ilyen hosszú szívócsőnél már csak max 2,5 méteres szívómélység van, ami még a te kutadnál is határeset. Ugyan csak pár méteren van a vized de lehet jobb ötlet egy búvárt tenni abba a kútba ami tutira benyomja a vizet a tartályba. Ezt is lehet vezéreltetni nyomáskapcsolóval, csupán ha kiásod az árkot a csőnek akkor a kábelt is be kell fektetni a pince és a kút közé. Csőbúvárban elég széles a választék, tudom ajánlani itt is a Pedrollo 4blockm 2/10. Ettől olcsóbb az Umbra Eurojet amiből több darabot is beépítettünk és évek óta hibátlanul működnek. ( A füzesi féle Umbra koppintástól óvakodnék)
http://www.szivattyubolt.hu/211-csokut-szivattyuk.html
Az biztos hogy búvárral légtelenítési gondjaid sosem lesznek