Szerző:
Csalogany » kedd ápr. 29, 2014 9:29 pm
Plaszlo írta: Takarításnál a háta - tolókar - felé döntsd amíg engedi (fűgyűjtő nélkül), akkor elvileg nem folyik ki semmi. Igaz ilyenkor nem annyira kényelmes a tisztítás, mert nehezebb hozzáférni.
Az árát elnézve, egy átlag méretű kerthez ebből 2-3, tip-top önjárós McCulloch fűnyírót lehetne venni.
Határeset ugyan, de ekkora területre már inkább kistraktor dukálna.
Köszönöm a tippet, legközelebb a takarítást ezzel a módszerrel fogom elvégezni
. Egyébként akciósan vettem, 236.000.-Ft ba került, a listaára 275.000.- Ft, de mindig lehet találni olcsóbban.
És valóban a McCulloch M56-os fűnyírót csaknem a feléért, 132.000.-Ft-ért adják, cserébe önjáró és mulcsozni is tud. Ami nagyon nagy piros pont, hogy ugyanaz a Honda GCV 190-es motor van benne,mint az én szerzeményemben
. Noha nem használtam még sokat a gépet, de az az érzésem, hogy ez a motor nem fog könnyen letérdelni, főleg ha rendesen karbantartjuk. Szóval ha valaki komoly gépet keres, de nem akar csillió pénzt fizetni egy Hondáért az M56-ost bátran merem ajánlani a motorja miatt. Én viszont még ennek tudatában sem bántam meg, hogy a Hondát vettem a Clip Director rendszere miatt, amely lehetővé teszi, hogy eldöntsem, hogy mennyi nyesedék menjen a talajra és mennyi a zsákba
. Egyelőre csak mulcsozok,mert azt akarom, hogy sűrűbbé váljon a gyep, de később ennek a funkcciónak hasznát fogom tudni venni.
Először egyébkként meglepődtem és egy kissé csalódott voltam, hogy nem lehet a motornak az erejét, illetve ezzel együtt a kés sebességét változtani, de a használat közben egyáltalán nem éreztem, hogy szükség lenne a forgási sebességen bármit is változtatni
.
A tratkor lenne a legideálisabb megoldás, de a hatékony használatához túl sok a bokor és a fa, meg a szűk hely ahová nem fér be, így marad a fűnyíró
.
Még egy gyors kérdés: azt mennyire kell komolyan venni, hogy a kés körüli matatás előtt a gyertyapipát le kell húzni? Én a korábbi gépen sem húztam le és ezen sem tudom elképzelni, hogy bármi baj történhet, hogy csak úgy beinduljon a motor.