Kedves Ezermesterek!
Tapasztalatlanul és laikus kezdőként fordulok Hozzátok tanácsért egy hidrofor életre keltése tárgyában. A nevezett készülékről csatoltam néhány képet is - aki megtisztel a segítségével, így bizonyára könnyebb dolga lesz!
Szóval: a berendezés nem egy mai gyerek, s igazán csak annyi bajom van vele, hogy nem működik. Gőzöm sincs, miért, pedig volt idő, amikor rendben tette a dolgát. Úgyhogy per pillanat a hibakeresés fázisánál tartok. (Persze e téren is tapasztalatlan vagyok, de hát egyszer mindent kell kezdeni!) Fázisceruzával felfegyverkezve a falra szerelt kapcsolódobozban azt már kinyomoztam, hogy a három közül a legfelső kis egységnél veszik el a 220V. Alulról még belemegy, de sehol nem jön ki. (Ez a felső valami egyébként pontosan mi? - ha cserélnem kell, mit is vegyek majd és milyet?)
Múltbéli emlékeim szerint, ha a doboz alsó harmadán a főkapcsolót felkapcsoltam, még a jobb oldalán is meg kellett nyomni a gombot és egy kattanás (valami meghúzott) után a nyomásérzékelés függvényében indult el a motor. Most viszont nem kattan az a "valami" a dobozban. Mi mehetett tönkre és vajon mitől? (Nem szeretném, ha majdan az új alkatrész is pillanatok alatt megadná magát.)
Bár a kérdés per pillanat kicsit "villanyszerelős" inkább, azért gondolom ide tartozónak, mert tartok tőle, hogy ha ezt a hibát el is hárítom, még nem lesz minden a régi, hiszen egy ilyen matuzsálemi korú készülék más hibákat is produkálhat... Bár én lennék a legboldogabb, ha nem így lenne!
Előre is megköszönök minden segítséget!