Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 44 / 91
Előző 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 91 Következő
Üdvözlet.
Segítségre lenne szükségem. Van egy Einhell BGPM46 tipusú benzines négyütemű fűnyíróm. 4 éve használom, karbantartom (olajcsere stb). A minap kb 5 perc használat után egyszerűen leállt. Előtte lejtőn lefelé használtam, de nem nagyon volt orradöntve. Ráadásul ott rendszeresen nyírok. És nem megszorult, hanem szépen leállt. A gyertyát kiszedtem. Úgy tünik üzemanyagot kap. Gyertyacsere után sem indult. A gyertyát kiszedve próbáltam szikrát nézni, de szemmel nem látható. Valamennyi gyújtást kaphat, mert a ujjamat a gyertya pólusához érintve behúzás közben érzek némi feszültséget, de sztem az kevés. Lehet gyertyapipa hiba, vagy valami komolyabb elektromos hiba? Ha jól gondolom, ez mágneses gyújtású, így már sok mindent nem tudok belenyúlni. Ha lenne még valami tippetek. Előre is köszönöm.
Üdv!
A szikrát segítséggel ellenőrizd le. A kiszeszerelt gyertyát a pipába rakva érintsd a menetes részével a motor fémes részéhez és a segítséged lendületesen rántsa meg a berántót. Akkor látnod kell a szikrát, de ezek nem adnak akkora szikrát, mint az autók gyújtórendszereit. Ha nem látod a szikrát, először a gyertyát cseréld le, ez is okozhat ilyen jellegű hibát.
Utána lehet tovább keresgélni. A képek alapján kínai Thorx motor van benne, amik szoktak érdekes dolgokat produkálni. :?
Sajnos ezen már túl vagyok, és nem segített. 3 gyertyát is kipróbáltam, mással próbáltam beindíttatni. Szabad szemmel még így sem látszott szikra. (természetesen letestelve a gyertyát). De azért köszönöm. Valahol olvastam, hogy lehet testhibája a gyújtórésznek, vagy állítani kellene a hézagon a forgó mágnes és a gyújtótekercs között. Ezt még megpróbálom.
Igen, lehet menetzárlatos, vagy testzárlatos is a gyújtótekercs. A gyújtótekercs hézaga a lendkerékhez képest elvileg nem változhat az idők folyamán, ha nem lazult fel a rögzítő csavarja. De minden elképzelhető...
A tekercsnek van egy testelő kimenete, ami rövidre zárja a tekercset, ha nullára állítod a gázt, vagy elengeded a biztonsági kart. Ezt is ellenőrizd le, hogy a vezeték nincs-e kikopva, megsérülve, vagy a rövidre záró kontaktus kiold üzemi helyzetben.
A hézagot úgy kell beállítani, hogy a lehető legkisebb legyen, de ne érjen hozzá a forgórészhez sehol sem.
Üdvözlet.
Sikerült megoldani a problémát. A gyújtótrafó volt a ludas. Köszönöm a segítséget! Nem akarok ingyenreklámot csinálni, de sokat segített az agrooroszi.hu tulajdonosa. Ráadásul gyors volt! A rendeléstől számított 1 nap múlva este már füvet nyírtam!
Elmentettem a kedvencek közé.
Még egyszer köszönet mindenkinek!
http://kepfeltoltes.hu/view/140511/IMG_ ... es.hu_.jpg

Sziasztok van egy briggs motoros fűnyirom annyi problémám lenne hogy nagyon sok benzint kap korom fekete a gyertya..... Van rajta egy rugo a legyszürő alatt egyszer elhagytuk addig tokeletesen mukodott a kerdesem az lenne tudna valaki kepet kuldeni hogy kell alnia ?? A funyiro mtd
Üdv!

Így kellene kinéznie a kosztól eltekintve: (kicsit visszaolvastál volna, ezt a képet pár hsz-el előtte már felraktam :wink: )

Briggs rugók.jpg
Briggs rugók.jpg (513.04 KiB) Megtekintve 6297 alkalommal.

Érdemes a másik rugót is kicserélni, alkatrészt neten rendelhetsz:

http://www.agrooroszi.hu/termek.php?pid=274
http://www.agrooroszi.hu/termek.php?pid=273
Ez sem ártana:
http://www.agrooroszi.hu/termek.php?pid=586

A kép alapján Classic, vagy Quattro motorra tippelek, de ha Quantum, akkor ahhoz a típushoz kell rendelni.
Koszonom szépen :)
Sziasztok!

Segítsetek nekem. Tecumseh fűnyíró. Hova kell akasztani a regulátortól jövő pálcát a karbin? Melyik lukba?

E_autó3_1.jpg
E_autó3_1.jpg (296.47 KiB) Megtekintve 6327 alkalommal.
Ez enyhén hiányosnak tűnik, érzésem szerint hiányzik róla ez-az... :roll: Úgy tűnik a két csavarhelyről hiányzik a komplett szabályzóegység.

Ez egy más Tecumseh motor karbija, de láthatod a különbséget (nem csak a légszűrőház aljára gondolok!).

DSC06531.JPG
DSC06531.JPG (487.38 KiB) Megtekintve 6313 alkalommal.
Ez így került hozzám, a tulaja szerint semmi egyéb nem volt rajta. A regulátorra menő fémpálcát kötötte csak le, csak azt nem tudja, hogy honnan...
Ez biztos nem gyári állapot. Élből kell hozzá légszűrő és a pillangószelep sem CSAK direktben van kötve a regulátorhoz, általában egy két rugó kell a megfelelő előfeszítéshez, hogy normálisan működjön.
Próbálkozhatsz, csak 4 lyuk van a tárcsán... :roll:

Álló motornál a regulátor alaphelyzetben van, ilyenkor teljesen nyitja a pillangószelepet. Ahogy emelkedik a fordulatszám, úgy mozdul el a regulátor szabályozókarja és kezdi zárni a pillangószelepet. Tehát úgy csatlakoztasd a regulátor fémpálcáját a pillangószelep egyik lyukába, hogy a regulátor jelenlegi helyzetében teljesen nyitva tartsa a pillangószelepet. A regulátorkar elmozdításával ellenőrizd, hogy zárja-e a pillangószelepet.
Tulajdonképpen a kiegészítő rugók állítják be az üzemi fordulatszámot, amik a regulátor ellen dolgoznak. Ha így sikerül összekötni a regulátort a pillangószeleppel, akkor minden valószínűség szerint periodikusan fog változni a motor fordulatszáma a leállás és a maximális fordulatszám között, ahogy a regulátor próbál szabályozni a végletek között. Ha így használta az előző tulaj, akkor nem sok jót nézek ki a motorból. :(
Légszűrő természetesen van hozzá csak a kép kedvéért levettem...
Van rugó is, csak az nem látszik a képen. Az a regulátorra van kötve, a másik vége pedig egy fix pöcökhöz.
Tehát a lényeg, hogy alapesetben legyen teljesen nyitva a pillangó szelep. Próbálkozom.
Sziasztok!
Van egy Suptec G42L típusú 2 ütemű fűkaszánk. Már kb 4 éve nem volt beindítva. Legutóbb amikor be volt indítva már akkor is gyenge volt. Amikor be akarom rántani akkor nehezen forog motor, egyszer könnyebben majd nehezebben és ezek váltogatják magukat elég gyorsan. Mi lehet a baja és mit lehet vele tenni?
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni hogy ismeri valaki a következő fűnyírót:
Hecht 548 SW
http://www.arukereso.hu/funyiro-c4185/h ... 105428203/
Esetleg van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban.
Nagyon tetszik és gondolkodom a megvételén de nem igazán ismerem.
Előre is köszönöm
Előző 1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 44 / 91