Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 48 / 157
Előző 1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 157 Következő
udv lalibatyo

koszonom valaszod.
kozben kaptam egy otletet velemenyezd legyszives.
kutba rakok egy bivaly csoszivattyut.
a furdoszobaba egy 120 literes tartalyt tartozekaival amibe nyomast csinal a csoszivattyu. igy nem kene az udvaron bunkert epiteni a tartalynak.
udv
szepi
Üdv

gondom, hogy a házban nincs hej tartálynak

Akkor most van vagy nincs hely tartálynak ? Minek "bivaly" csőszivattyú egy olyan kútba ami 100 liter vizet ad ? Az alap csőszivattyú is tud 6 bar nyomást viszont szállított mennyiségben felesleges nagyot venni. Persze az elgondolásod "némi szódával" kivitelezhető de te tudod hogy vannak vagy nincsenek olyan napok mikor nem éred be 100 liter vízzel. Ha nincsenek akkor a 120 literes tartály lehet megoldás, ha van akkor csak jobb egy nagyobb amibe gyűjtögethetsz és a változó igényeid kiszolgálja folyamatosan. Persze a saját elképzelésem nem erőltetném rád hiszen nem is ismerem minden körülményét a meghozandó döntésednek, ezt te tudod neked kell döntened.
kosz lalibatyo.
a 120 literest be tudom suvasztani a kobos nem ferne el. a kutban is gyulik a viz kb 800liter. 100liter a napi hozam.
ha van turelmed ird le legyszives hogy kellene osszeraknunk a szivattyu+120literes tartaly rendszeret. erzekelok szelepek stb.

szepi
Kedves Ezermesterek!
Egy hónappal ezelőtt kérdeztem tőletek, hogy mi lehet a baja a szivattyúnknak. Mielőtt kijött volna a szerelő, elmúlt a hiba. Azóta se tudom, hogy mi váltotta ki a megjavulását. Viszont szombatra virradóan esett az eső és most megint azt játssza, mint eddig. Folyamatosan lecsapja az ÉV relét. Nem értem, hogy ázhatott be, mikor le van takarva 3 réteg különböző anyaggal az akna. A szerelő nem nagyon akar kijönni, de a hosszú hétvége előtt szeretném megoldani a problémát. Most már végképp el vagyok keseredve ettől a helyzettől és félek, hogy új szivattyút kell venni, ami nem olcsó. Szerintetek meg lehet oldani? Előre is (és ismét) nagyon köszönöm a válaszokat!

Oli
Üdv Oli
Lehet hogy a kábel ami megy a szivattyúhoz valami toldásnál beázik. Az sem kizárt hogy az ÉV relé adta fel és szórakozik veled. Húzz ki egy hosszabítót a szivattyúnak egy próbára, ha hosszabbítóval jó akkor a kábel a hibás. Esetleg a korábbi (több ember tollából származó) javaslatokat is fontolóra veheted.
Sziasztok,

Új vagyok, és mindjárt segítség is kéne. Locsolásra használok egy ALKO HWF 1000 házivízművet. Amennyiben csak a "slag" van rajta pisztoly nélkül, minden gondnélkül működik, ha leesik a nyomás nyitás után, bekapcsol és folyamatosan dolgozik is! De, ha teszek rá szóró pisztolyt, akkor ki-be kapcsolgat, mert mindig eléri a pisztoly nyomás emelő hatása miatt a kikapcsolási értéket (3,5bar).
A kérdés, hogy a tartályban lévő levegő nyomással ezt tudom változtatni? Mármint, azt, hogy ne tudja feltolni a nyomást 3,5 barig, ha nyitva van a csap és rajta is van a pisztoly? Változik ez, ha mondjuk csak 0,5 bar levegő van a tartályba? Vagy 1,5 bar?
Egyébként most a levegő nyomás 1,5 bar körül van! ( A tartályon 1,6 bar a jelölés)
Köszi a segítséget előre is!
Üdv: Balázs
Üdv
Ez így jó ahogy van. A levegőnyomás változtatása nem befolyásolja a kikapcsolási nyomást és a szállított mennyiséget sem. Vagy tegyél rá még valami szórófejet vagy nagyobb méretű tartály beépítésével tudod ritkább ki-be kapcsolgatásokra beállítani. Jól gondolod, sokkal többet szállít a szivattyú mint amennyit ki tudsz engedni a szórófejen.
lalibatyo írta: Üdv
Ez így jó ahogy van. A levegőnyomás változtatása nem befolyásolja a kikapcsolási nyomást és a szállított mennyiséget sem. Vagy tegyél rá még valami szórófejet vagy nagyobb méretű tartály beépítésével tudod ritkább ki-be kapcsolgatásokra beállítani. Jól gondolod, sokkal többet szállít a szivattyú mint amennyit ki tudsz engedni a szórófejen.

Esetleg, a kikapcsolási nyomást emljem feljebb? Jelenleg 3,4 vagy 3,5 bar-nal kapcsol ki. Ezt lehetne feltolni 3,7-3,8 ig?? Bár nem tudom mely csavarral lehetséges. Van egy "Delta P" és egy "P" is. Ja és nincs kulcsom hozzá, mert fura csavarok gátolják meg az állítgatást valami 3 irányú csavarhúzó kellene...
Üdv
A "P" jelő csavar állítja a nyomást. Ha jobban előfeszíted a rugót magasabb lesz. Persze ha túl gyakori a ki-be kapcsolgatás akkor nem hinném hogy megoldás lesz pár tizeddel megemelni, sőt hozzányúlni sem érdemes. Jegyezd fel mit merre tekergettél hogy vissza tudd tenni eredeti állapotra. (Azért raknak spec csavart hogy ne tekergessék laikusok)
Szép jó estét! Fúratunk egy kutat 36 méter mélyen van. Alko szivattyúval van használva. Ma kötöttem rá a víz szűrőt, meg a nyomáscsökkentőt. A fürdőszobába lévő vizes dolgokat szeretném vele használni, WC őblités, fürdés, mosás. Mikor rákötöttem azóta köpköd víznyomás, begázosodott. Eddig míg csak locsolásra használtam addig nem volt ilyen probléma! Ha tudok valami ötletet hogy mi a baj, meg köszönném!
A "P" jelő csavar állítja a nyomást. Ha jobban előfeszíted a rugót magasabb lesz. Persze ha túl gyakori a ki-be kapcsolgatás akkor nem hinném hogy megoldás lesz pár tizeddel megemelni, sőt hozzányúlni sem érdemes. Jegyezd fel mit merre tekergettél hogy vissza tudd tenni eredeti állapotra. (Azért raknak spec csavart hogy ne tekergessék laikusok)

Azért gondoltam feljebb tenni a kikapcsolást, hogy ne kapcsoljon ki 3,4 körül, hanem csak 3,6 körül, mert így remélhetőleg nyitott csapnál és a locsolópisztoly használatával soha nem érné el a 3,6 bart, csak a 3,4 et! DE ha elzárom a csapot, akkor meg megállna ahogy illik. Egyébként 1/2 colos slagom van, azzal teljesen nyitott csapnál 2,9 barral nyom, feljebb nem megy, tehát így tudok locsolni anélkül, hogy ki-be kapcsolgatna, de sokszor jó lenne a pisztoly is, ezért akarnám a csavart kicsit feljebb tekerni! Sajnos persze nincs meg a spec csavarhúzom, de talán dugó kulcscsal is beleférnék, de azom sincs, így várakozom, hátha megoldódik.
Nincs valami nyomáscsökkentő egység, mint a kazánokon, hogy, ha elérné a 3,1 bar-t, akkor kinyit, és kiengedi a felesleget?? Aztán meg lezárna, ha szüjkséges...
Létezik ilyen?
Üdv
megoldás van rá, egy T ágat és egy szelepet beraksz a nyomó ágba. Az egyiken a szórófejed lesz a másikon pedig egy szeleppel beállítod azt a vízmennyiséget ahol a szórófej jól működik de nem kapcsolgat a szivattyú. A kérdés csak az hogy a szelepen keresztül folyó vízzel mit kezdesz ? Összegyűjtöd valamibe vagy árasztásosan öntözöl vele vagy esetleg visszavezeted a kútba. Nyomásszabályzó szelep beépítésekor is az a kérdés hová folyhat az ami ott jön ki ?
megoldás van rá, egy T ágat és egy szelepet beraksz a nyomó ágba. Az egyiken a szórófejed lesz a másikon pedig egy szeleppel beállítod azt a vízmennyiséget ahol a szórófej jól működik de nem kapcsolgat a szivattyú. A kérdés csak az hogy a szelepen keresztül folyó vízzel mit kezdesz ? Összegyűjtöd valamibe vagy árasztásosan öntözöl vele vagy esetleg visszavezeted a kútba. Nyomásszabályzó szelep beépítésekor is az a kérdés hová folyhat az ami ott jön ki ?

Köszi, akkor talán ez lesz a megoldás! De, ha a szelep nyitna, mielőtt leállna a szivattyú, akkor sosem állna le, tehát öntözés után azt is le kell zárnom, valahogy?!
Esetleg azt tudom megoldani, hogy a csapra szerelem, közvetlenül a slag elé! Csak a pisztolynál van ez a probléma. Persze lehet egyszerűbb azt a rohadt felső nyomást 2-3 tized bárral feljebb állítanom! Már ha azzal megoldanám!
Egyébként úgy emlékszem, hogy tavaly nem volt ilyen gondom, mert locsoláskor sosem kapcsolt ki! De nem tudok rájönni, hogy mi változott meg!
Köszi a segítséget!
Sziasztok!

Segitséget kérek! A telkemen lévő AL-KO 800-as házivízműnél amikor a vízcsapot csak kicsit nyitom ki a nyomás váltzó intenzitású. Nagyobb nyitás után viszont teljesen normálisan dolgozik. Hogyan lehet ezt beállítani a szivattyún?
Köszönöm !
Üdv
Kicsi a trtály ezért gyakran ki be kapcsolgat a szivattyú. Ez ilyen azért is kerül annyiba amennyibe, ne várjunk tőle full komfortot, egyenletes nyomást. Persze kérdés hogy milyen gyakran kapcsolgat ki-be a szivattyú és ez alatt mennyi víz folyik ki ? Hány literes a tartály ? - mert nem kizárt hogy elszökött a levegőmár a membrán mögötti térből amit pótolni kellene, de lehet hogy a membrán lyukas már és azért a szokatlan ki be kapcsolgatás. A probléma új keletű vagy kezedetek óta ilyen ? Kikapcsolási és a bekapcsolási nyomás mennyi ?
Előző 1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 48 / 157