Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 50 / 157
Előző 1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 157 Következő
Hali !Köszönöm a tanácsokat. Voltam kicseréltetni a szivattyút. Először elküldtek a szervizbe , hogy garanciába javítsák meg.A szervizbe belépve meghökkentő látvány fogadott:hegyekben állnak az új szivattyúk mindnek ugyanaz a baja azaz nem kapcsol le.A szervizes mondta , hogy ne hagyjam ott vigyem vissza a boltba ahol vettem és cseréltessem ki hátha már tudnak a hibáról és azon már jó nyomáskapcsoló lesz.Hát röviden ennyi úgyhogy senki ne aggódjon széria hibáról van szó.A típus még egyszer : Elpumps VB 25/1300 B házi vízmű.Kíváncsi vagyok hány napot kell várni míg megjön a másik. Az USÁ-ban ilyenkor horribilis kártérítéseket fizetnek itt meg örülsz ha kicserélik.Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Köszi a visszajelzést. Azért nem jellemző hogy az Elpumps hulladékot ad ki a kzéből ezért is gondoltam hogy valami sorozat hiba be is jött. Lehet próbálkozni kártérítéssel, egy ügyes ügyvéd lehet hoz ki valamit belőle 5 év múlva csak akkor már lehet nem lesz kin behajtani :)
Üdv.Kincso70,Lalibatyo!

Megvan az Elpumps hiba !Szerelő ismerősömmel rájöttünk hogy a nyomáskapcsoló furatában lévő túl vastag tömítés zárta el a víz útját.Mikor ezt kivettük a nyomáskapcsoló tökéletesen működött.
csupati írta: Üdv.Kincso70,Lalibatyo!

Megvan az Elpumps hiba !Szerelő ismerősömmel rájöttünk hogy a nyomáskapcsoló furatában lévő túl vastag tömítés zárta el a víz útját.Mikor ezt kivettük a nyomáskapcsoló tökéletesen működött.

Szép! Egyébként a nyomáskapcsoló/szívatyú működését lehet tesztelni használat előtt csak kell hozzá 30 liter víz meg egy edény! Beleteszem a szívócsövet az edénybe, aztán a nyomócsövet is és már kész is a végtelenített rendszer! Jól gondolom?
Legalább is én így csináltam, mikor szivatyút próbáltam, mert így kényelmesen lehet szerelni és a mai KPE idomokkal meg gyerekjáték az egész! Aztán ha a próba sikerült mehetett a kútba a rendszer!
És még egy tipp: Nálam sajnos nem sikerült tökéletesre a kútból jövő szívó cső "vízszintes szakasza", mert légrés képződött és lehetetlen volt légteleíteni, hiába öntöttem fel, vizzel, nem nyomta ki a levegőt! A csövem 120cm mélyen van és kb 13m hosszú, így nem volt kedvem újra kiásni. Ezért a kúthoz szereltem egy T idomot csappal, aztán egy búvár segítségével szépen kinyomtam a levegőt a rendszerből a házivízmű irányába! Szerencsére azóta nem kellett a rendszert légtelenítenem!

Üdv: B.
Üdv valaki ha tud segitsen kb 1 éve vettem egy Elpumps VB25/1500 as vizművet a kút 8m mély a szivó és anyomó 1" rendszerü van a szivóágban egy szürő beépitve a probléma a következő amikor beindul a szivattyú a szürőben lemegy a vizszint kb a feléig és mig meg nem tölti a tartályt addig ott kavarog a levegő és a szivattyúban is mert olyankor csúnya hangja van 4 bárnál kikapcsol és a levegő eltünik és sehol nem szivárog akkor hol megy be a levegő?

Csatolmányok

Üdv
A probléma újkeletű vagy régebb óta meg van ? Esetleg valami előzmény ? A szívócső alján a lábszelep van, vagy visszacsapó van beépítve ? A 8 méter az a nyugalmi vízszint vagy 8 méter a kút ? Hol a nyugalmi vízszint ?
A kút 10m a vizoszlop a csőben 2,5m kb a lápszelep 8m van tiszta réz és gumi nem müanyag és a ha kikapcsol a szivatyú akkor az is nyomás alatt van 4.bár tegnap kiszereltem mindent és a szivócső tetejéig ér a viz tehát nem ereszt megnéztem a gumimembránt és jó nem enged csatlakozók is jók valószinü hogy mint itt a fórumban korábban is irták lehet hogy a szivatyú fele lejt a cső és a levegő valahol a magasabb pontál beragad valakinek valami ötlet?
Ennek működnie kellene. Kérdeztem hogy valami előzménye volt e a dolognak ill kezdetektől ilyen e ? Én egy próbát tennék a szűrő áthidalásával ( kiiktatás) vagy betét nélküli próba, mert elképzelhető hogy annak túl nagy az ellenállása vagy esetleg túl finom és nagyon apró szemcséktől van eltömődve már. Ugyan a képen tisztának látszik. Esetleg nincs fordítva szerelve és nem kívül hanem belül koszos és ezért nem látszik ? Amúgy tolja a vizet rendesen a szivattyú ( ennek azért az 50 litert alaphangon is nyomnia kellene percenként folyamatosan) vagy csak prosztatás nagypapa módjára adja folyamatos vízelvételnél ?
Egyépként rendesen jön a viz percek alatt a colos nyomórendszeren eláraszt mindent csak néha a szórófejet leveszem akkor úgymondván pukkadozik a viz mikor befogom a végét igy halatszik hogy levegős de a szivatyú is hangos a levegő miatt már mikor kezdi elérni a beálitott értéket akkor összenyomja a levegőt a nyomás gondolom én és a viz sem kavarog a levegőtől és elcsendesedik a szivatyú kikapcsolás előtti másodpercekben tulajdonképpen soha nem figyeltem hogy levegős e csak most lentvoltam mellete mikor bekapcsolt és akkor láttam lehet hogy kezdetektől ilyen.
Üdv
Ez valami tömítetlenségi probléma lesz és könnyen lehet hogy a tengelytömítése ment el a szivattyúnak. Kizárásos alapon először a szívócsövet és annak szerelvényeit kellene tözetesen górcső alá venni és ha biztosan jó és kizárt hogy leszívná a szivattyú a vizet a 8 méteres szívócső aljáig akkor egy 1-2 ezer forintos csúszógyűrű cserével meg is lesz oldva a probléma. Ez a szivattyú jet rendszerű, kilégteleníti magát ( persze nem a végtelenségig) ezért kisebb mértékű levegősödés "misztikus" problémákat okzhat.
Létezne hogy egy évesen tönkremegy mert nem is olyan rossz tipus mint azok a műanyag gagyik tegnap összeraktam áttnéztem mindent és ugyanaz a jelenség még a szürőt kellene kiiktatnom csak egy kicsit nehézkes a méretezett fix csövek miatt.
Üdv
Valóban nem rossz szivattyú de lehetnek rossz beszállítók és rossz napú emberek a szereldében. Először vedd ki a betétet a szűrőházból, az egyszerű és úgy próbáld meg.
Üdv a helyzet a következő kivettem az egész szűrőt ma kihivtam a kutast is garanciába de semmi baja a kútnak azthittem hogy kifogyik a viz a kútból azért csőkken a nyomás meg levegős hát nem ha a csapok zárva vannak akkor hamar feltölti a tartálytés csendesen megy de ha nyitva van addig jól jön mig ki nem ürül a tartály utánna csak közepesen csordogál és hangosan megy a szivattyú mintha kifogyna a kút de ha csak a félcolost használom úgy jó locsol és tartja a nyomást egyenletesen asszem hogy valami tömszelence lehet vagy nemtom de még van 1,3 év gari szerintem vissza kellene vinnem más ötletem nincs.
Tegnap bekapcsoltam a szivattyút egy alko jet 802 és olyan hangja van mintha a fém a fémet dörzsölné és a víz is alig jön.
Mi lehet a baja? 4éves. Érdemes vele foglalkozni, vagy vegyek egy újat?
Üdv
Szedd szét és meglátod.
Szerintem csapágyas lesz. Cserélni kell a motor csapágyait és ha már szétszedted a tengelytömítést is. Ez kb 3 ezer anyag áron. Ha kopott lenne a lapát és a difúzor akkor az is cserés. Javítottunk olyan szivattyút aminek tele volt a lapátkerék belseje apró kavicsokkal és azért nem szállított. Ha homokos vizet szívott 4 évig akkor egy jó akciós vétellel jobban jársz mint a javítással.
Előző 1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 50 / 157