Szerző:
Yaneeken » csüt. szept. 02, 2010 9:48 pm
Sziasztok!
2éve vettünk egy MIC márkájú benzines fűnyírót.Eddig szinte csak benzint tettünk bele,olajat csak utántöltöttünk,a levegőszűrőt tisztitottam rendszeresen,semmi baj nem volt vele.Na de 2hete anyám ügyesen ráment valami kőre és kettétört a kés(szerencsére nem a főtengely).Vettem másik kést méretek alapján,mert ezt a márkát eggyik katalógusban sem találtuk meg.Na de gondoltam ha már szerelni kell akkor le is cserélem az olajat.Néztem én az alját mindenhonnan,de sehol nem találtam olajleengedö csvart,ezért ahány csavart találtam azokat egymás után kitekertem és vártam hátha kijön az olaj,de semmi! Egyszerre csak egy csavart vettem ki! Amikor ez nem jött be akkor arra gondoltam hátha hirtelen kinai tervezés miatt kaszni takarja a leeresztö csavart,ezért leszereltem a motort a kaszniról.Akkor sem találtam más csavart csak amiket már kicsavartam.Szóval nincs leengedö csavar!!!!
Ekkor arra jutottam hogy ahol bement az olaj ott ki is jön és fejreállitottam a motort.Ki is jött szépen a fekete olaj,jól meg is lett döntögetve a blokk hogy biztosan minden kifolyon,egy estét állt fejen.Aztán másnap lebrigécioloztam és alaposan lemostam a gépet olyan koszos volt szegényke.Kisebb javitásokat csináltam rajta,pl szivatóbowdent cseréltem mert rossz volt,kipucoltam a karbit.Feltöltöttem olajjal és láss csodát beindult rögtön a gép!
Na de ahogy visszanyomom a szivatót pörög a gép teljes fordulaton!Arra jöttem rá hogy a fordulatszám szabályzó kar(regulátor) totál ráhuzza a gázt és nem engedi vissza.Ha kézzel visszanyomom a kart akkor szépen leesik a fordulat,lehet szabályozni rendesen kézzel,de magától teljesen ráhuzza a gázt.
Na most ez mitől lehet? Maga a gép nem lett szétszedve,csak a karbi lett leszedve róla hogy kipucoljam.
Ha kell majd csinálok képet a blokk aljáról mert én nem találtam leengedő csavart rajta,amik vannak azok a blokkot fogják ösze.
A gép márkája : MIC garden tools de ezen a néven nem találtam semmi hasznos infót róla a neten,de a tipusa : DY205PMS. Ezzel már találtam ilyen gépet a neten,igaz más néven de ugyan az.
Szóval két kérdés,hol lehet leengedni rendesen az olajat,a másik meg hogy miért nem szabályoz a regulátor,miért huzza rá teljesen a gázt?
Elöre is köszönöm!