Plaszlo írta: Üdv!
Zolika,
gratulálok, kitartásod megmentette a jó öreg Indiánt!
Eridanus,
átszerkesztettem a hozzászólásod képét, mert nekem csak az autószönyegek látszottak az udvaron, a gép nem. Érdekes egy darab, azt hiszem egy munkavédelmis elsírná magát rajta.
Gondolok a késházra, ha valamit elkap, azonnal kilövi bármilyen irányban. Az enyém a fűben rejtőző tobozokat szokta kilőni, pedig gyári háza van. A kutya már a közelébe sem jön.
Üdv!
Egy nagy tapasztalat: Bárki, aki komolyan neki kezd Briggs vagy Tecumseh motorhoz, az vegyen 3/8, 5/16 és 1/4 villáskulcsot, 1/2 dugókulcsot, rengeteget segíthet. Megéri várni azt a 3-4 napot míg megérkezik, fél perc alatt le lehet nyalni a csavarfejet.
Köszönöm szépen! Meg hát, még milyen szépen, ma lejjebb vettem a fordulatot, vág rendesen talán még alacsonyabb is, mint a bejáratós korszakban, viszont nem volt még pipa, és az egyik bokornak nekitolva lefele fulladt, mintha nem lenne szikra, visszahúztam a bokortól és újra ment
Kigondolná, a "szemét" virágos bokor letesteli az én fűnyíróm és ,,keresztbe tesz a mi kis ütemünknek" Elmentem tehát a Stihl márkaboltba, vettem egy pipát, adtak hozzá csatlakozót is, ami persze az új trafóra rá volt téve
Jah meg a Briggs motor berántóján kétszer akkora a kötél, nehezen leszedtem eredeti házáról, popszegeccsel rögzítettem az "új" házhoz, így berántáshoz nem kell lehajolni
Most már tökéletes, kész van.
Ebbe jól bele lendültem.
Viszont most ennek megörülve, nekiállok egy Maruyama 1,5 lóerős kétütemű táska permetezőnek
Fel volt újítva olyan szinten, hogy kapott egy gyertyát, a berántóban letört a fül, meg lett hegesztve és vissza lett rakva a rugó bele. Van kompresszió működik is a berántó, de csak rántom be, nem kap benzint, ráfér egy benzincső csere, lyukas a benzincsap, de van egy Simson csap, külön esztergáltattunk alumínium házat. Volt külön egy 1200 Watt-os Fevill motor, annak építettünk egy házat és a Maruyama szivattyúrészét hajtotta meg szíjtárcsán, de nem volt nyomáskapcsoló a csőre, ezért forgott a motor, de nem tudott szállítani és leégett. Az akácosunkban, ahol dolgozgatunk időnként, ott van 220v forrás, de így nem tudunk csak hátival permetezni, és az gyengébb, lassabb és fárasztó. Ezért, ezt is megcsinálom ha sikerül, mert amúgy is szeretem a benzines kerti gépeket
Ha érdeklik a fejlemények azzal kapcsolatban, akkor írok majd róla.
Eridanus: Legrosszabb esetben horganyzott vaslemezből készítsen oldalfalat köré, rögzítse hozzá, nem nehéz, de ha felkap egy követ és a lábához vágja, az fáj nagyon napokig. Nekem a felújított házon az oldalkidobón úgy hozzám vágta a követ, hogy mostantól csak hosszú ruhában vágok füvet.