Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 51 / 157
Előző 1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 157 Következő
Köszönöm a választ.
Bevittem a szervízbe, holnap mondanak valamit.
Ha újat kell vennem az elpumps az jó választás 19 ezerért 1év gari, vagy einhell 15 ezerért 2év gari, vagy noname 10 ezerért 1év gari?
40mm-es fúrt kutam van golyós szeleppel, nem fogja vissza a 900w-os elpumps szivattyút? Egy 600w-os noname is fel tud annyi vizet szívni?
Üdv
Mire használod a kutat ? Amúgy a szívásmélység (szívó hatás) és a teljesítmény nincs összefüggésben. A szállított mennyiség és a nyomás látja kárát a kisebb teljesítménynek. Az a baj ezekkel az olcsó kínában gyártott de " márkanév" alatt árult cuccokkal ha kell hozzá valami lehet szaladgálni, ráadásul a szerződéses szervizek is gyakran cserélődnek. Szivattyúnál elég nehéz a garit érvényesíteni ha homokos a kút vize, ezért teljesen mindegy mennyi a garancia. Tulajdonképp igazuk is van a szervizeknek az esetek többségében, mert időnként elképesztő dolgokra akarnak garanciát a szivattyú tulajok.
Kert öntözésre használom. Idén tettem rá a szivatyút egy hidrofor tartályra, mert a kisfiam imád locsolni, de neki le kell venni a nyomást.
Érdemes lenne a szívóághoz a szivattyú elé egy szűrőt tenni? Milyet?
A szívóághoz be kellet tennem egy visszacsapó szelepet, amikor hidroforrá átalakítottam (réz rugós 1"), golyós lábszelepet meg lehet szüntetni, mert a 40-es cső ott ~2cm leszűkül?
Üdv
A golyós szelepet én hagynám. Ha szűrőt akarsz berakni akkor nyilván koszos a víz ami magyarázhatja a szivattyú meghibásodását. Ha koszos a víz akkor minél kisebb teljesítményű szivattyút kellene használni így a kisebb terhelés mellett megszűnhet a homokolás. Lehetőleg minél nagyobb méretű szűrőt építs a szívó oldalra és tisztítsd rendszeresen ha koszosodna.
Üdv!

Van egy házi vízművem 24 literes tartállyal ,kaptam egy 80 literes tartályt melynek alján és oldalán található 1 " -os csonk. Ezt hogy érdemes beépíteni a rendszerbe?
Üdv
Álló, vagy fekvő ? Membránosak vagy nem ? Estleg 1 kép ?
Amúgy párhuzamosan kellene kapcsolni a meglévőhöz.
lalibatyo írta: Üdv
Álló, vagy fekvő ? Membránosak vagy nem ? Estleg 1 kép ?
Amúgy párhuzamosan kellene kapcsolni a meglévőhöz.

álló vastartály
Üdv
Én inkább a be és a kivezetést is oldalt oldanám meg( T idom) mert ha alul nyomod be a vizet akkor a tartályban beüllepedett üledéket ( homok rozsda stb) állandóan keveri a víz. Az alsó csatlakozóhoz dugót raknék és ha tisztítani kell akkor azon keresztül tisztítanám. Feltételezem membrán nlküli tartályról beszélünk.
lalibatyo írta: Üdv
Én inkább a be és a kivezetést is oldalt oldanám meg( T idom) mert ha alul nyomod be a vizet akkor a tartályban beüllepedett üledéket ( homok rozsda stb) állandóan keveri a víz. Az alsó csatlakozóhoz dugót raknék és ha tisztítani kell akkor azon keresztül tisztítanám. Feltételezem membrán nlküli tartályról beszélünk.

Tehát a szivattyú nyomóágába egy T idom egyik ágán a vizhálózat másik ágán a tartály oldalsó kiállása?
Még egy kérdés KPE csővezés mennyire alkalmas szívócsőnek?
Üdv
1 igen.
2 tökéletesen megfelel.
Üdvözlök mindenkit!

Tanácsot szretnék kérni tőletek! A fűrdőszobánkat és a kerticsapot - kert öntözésére használjuk- szeretném rákötni egy fúrt kútra. A kút üzemi szinje 5,5-6 méter. Olyan rendszert szeretnék ami nem kapcsolgat ki-be 10-20 liter víz kivételekor , minimális nyomásingadozás, ill. öntözni lehessen vele. Jelenleg egy Al-ko 601 Jet szivattyút használok öntözésre, bár szerintem egy kicsit kopott / kicsi a nyomás/. A kútban 6.5 méter 32-es KPE cső van , 1"-os lábszeleppel. A vízet 25 méterre kell eljutatni, az esetleges hidrofor tartályt is ide tudnám elhelyezni. Tudnátok valami jó, de megfizethető szivattyút ill. mekkora tartályt kell beszereznem, milyen egyéb alkatrész kell hozzá / pl. : nyomáskapcsoló szárazonfutás elleni védelem stb./
Köszönöm!
Üdv!
Érdeklődve olvasom a fórumot mert nekem is van egy problémám!
220 literes hidrofor , pedrollo szivattyúval , nyomáskapcsolóval.
2 napja állandóan bekapcsol vizvételnél.
Ránéztem a nyomásmérőre és kb 10 másodperc alatt 0.8-ról 3.5 n van és a nyomáskapcsoló lekapcsol.
De már leállás után 1-1.5 n áll!
Ha megnyitom a csapot azonnal leesik a nyomás és a szivattyú már kapcsol is!
Mi lehet a probléma ?
Válaszukat nagyon várom és előre is köszönöm!
Ja és a nyomáskapcsoló mintha szuszogna!
Elszökik a levegő?
Üdv
Tipikus esete mikor nincs vagy kevés levegő van a tartályban. Ha membrános a tartály akkor lyukas a membrán, ha nem akkor vagy elszökik a levegő ( mint ahogy írod is) vagy elnyelte a víz ( ami hoszabb idő alatt következik be. A levegő betöltés már többször volt téma visszaolvasva rátalálsz. Ha lenne még kérdésed akkor várom.
Köszönöm , akkor veszek új nyomáskapcsolót és próba!
Előző 1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 51 / 157