Szerző:
artur » vas. júl. 01, 2012 7:08 pm
Űdv mindenkinek !
Üdv lalibátyó !
A fórumot jó félig végig olvastam, tanácsot szeretnék kérni . Van egy 4,70m –es ásott kutam , téglával kirakva ebben a víz 2,70m . Locsolni szeretnék belőle , és ha lehet a wc –t is rá szeretném kötni , váltott csapokkal , hogy spóroljak a hálózati vízzel.
A kút kb. egy V szárai találkozásánál van, balra a ház , jobbra a kert.
Volt benne egy El-ko 601 buvár ,de lehet hogy nagyon leengedtem és az iszapból sikerült felszívni valamit ami megakasztotta és vége lett.
Milyen szívagyút lenne érdemes beszerezni , (szemezek egy Al-ko HW 601 házi vizűvel)
http://www.profikisgep.hu/kerti_gepek_e ... vizmu_5383Az ára az nagyon kedvező, ez még belefér a költségvetésbe.
A fórumot olvasva , ha jól értem be tehetném mondjuk a kazánházba ez kb 20m távolságot jelent a kúttól (+ a kút mélység?) a fagyveszély miatt és a wc is kb 5m távolságra van.
A locsoláshoz meg egy falon kívüli csatlakozási lehetőség. Onnan meg slag 3/4” – ½”.
Vagy így elfogyna az emelő magasság ? Nem lenne nyomás ?
Aknát nem jó a kút mellé tenni , mert tavasszal elég magas a talajvíz (kivéve most ) jóformán kiönt a kút, esetleg egy szivattyúházat annak meg ki kéne találni a fagy elleni szigetelését.
Vagy télre leszerelni az egészet
A szűrős visszacsapó szelepet az iszapos aljától elég 50- 60cm távolságra tenni vagy feljebb?
. Ha nem ezt akkor milyen szivattyút volna érdemes venni ,ami megbízható kevés vele a baj egyszerű a kezelése? Vagy egyáltalán érdemes a wc rákötésen gondolkozni ?
(most indul a csatornázás – dupla vízdíj)
Remélem érthetően írtam le ,
Minden öltetett előre is köszönök.