lalibatyo írta: Üdv
Köszi a képeket ! 3 irányunk van, az egyik az hogy a kútfej talaj alatti része a ludas. A másik hogy hibás az új szivattyú, a harmadik hogy gázos a víz és a leo sokkal érzékenyebb rá mint az elpumps volt. Ezeket a lehetőségeket kellene kizárni sorban.
Kedves Lalibátyó!
Továbbmentem a témában: A szivattyú szívóoldali műanyag közcsavarja (szivattyúval adták) helyett réz közcsavart szereltem be, ennél erősebben meg mertem húzni a meneteket. Továbbá a PVC csatlakozóknál a gumi profilos tömítéseket beszerelés előtt alaposan beszappanoztam (korábban csak szárazon dugtam össze).
Hogy ezeknek köszönhető-e, de az eredmény:
A szivattyú elérte a 2,8 bar kikapcsolási értéket. 1,8 bar-nál kapcsol be.
Vízelvételnél 1 db Gardena 12 lyukas négyszögesőztetővel 2,0 – 2,3 bar nyomással dolgozik.
Nyomóoldal elzárását követően ca. 15 – 20 másodperc után kapcsol le.
Ezek az értékek véleményed szerint is jók?
Viszont a szállított víz még most is levegős. Igazad lesz, hogy a kútfej alsó része a ludas ebben, de tavasszal lett térkövezve a terület, így a húgom hallani sem akar az ásásról.
Az, hogy gázos a víz, azt kizárnám, mert az én kutam ca. 600 méter távolságra nem tartalmaz gázt.
A lényeg: A szivattyú jól dolgozik és remélem, a vízzel szállított levegő nem fogja idő után tönkretenni a szivattyú forgórészét.
Szerinted is megnyugodhatok, vagy gondolkozzak még a továbblépésen?
Egy képet azért a mostani állapotról csatolok.