Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 56 / 157
Előző 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 157 Következő
kez.jpg
kez.jpg (4.96 KiB) Megtekintve 7901 alkalommal.
Kedves Lalibátyó!
A 2012. július 02-i hozzászólásomban már leírtam és összegeztem a kút vízkivételi dolgait. Azzal nincs is gond.
A tegnapi napon viszont érdekes dolog történt:
Locsolás közben a hidrofór nyomóágát lezártam, mert a locsolócsövet másik permetezőre kellett csatolnom. Azután nyomóágnál ismét nyitás, de a szivattyú elejtette a vizet. Következett a sokszori módszer: Nyomóág zárás és szivattyú ismét indítva. Korábban mindig sikerült, most nem. Többszöri indítás, mégsem. Akkor próbáljam ki az általad mondottat: Nyitott nyomóág mellett indítás és így sikerült!
A lényeg: Én mindig zárt nyomóoldallal indítom a szivattyút (saját kutamnál, édesanyám kútjánál, továbbá itt a testvérem kútjánál is) és mindig sikerül, kivéve a tegnapi alkalmat.
Nem hittem eddig, hogy nyitott nyomóoldallal (főleg levegős kútnál) könnyebb az indítás.
Ezért kérdezném: E módszer minden szivattyútípusra vonatkozik? (A szóbanforgó LEO.)
Válaszodat előre köszönöm!
Szia Lalibátyó!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha a nyomóágra szerelnék egy nyomásszabályzó szelepet, akkor az folyamatos és egyenletes nyomást biztosítana-e az esőztetőmnek? Úgy gondolom, hogy ha a nyomáskapcsoló 2,5 és 3,5 között kapcsol, akkor mondjuk 2,3 -ra állítanám.

Előre is köszi a választ!
Üdv
Igen , ezek a nyomásszabályozók épp erre lettek kitalálva, ugyan sosem igényelte senki még tőlem hogy építsek be neki ilyesmit, így tapasztalatom nincs velük. Ha beszerelted, írd meg a tapasztalataid !
Üdv
Az én tapasztalatom az hogy nyitott tehermentes nyomóoldal esetén sokkal egyszerűbb a légtelenítés. Esetedben egy önfelszívós szivattyúról beszélünk ami attól hogy a nyomóága el lett zárva lelevegősödött. Ez elég érdekesen hangzik, hiszen ettől nem volna szabad levegősödni. Vagy valami nagyon véletlennel állunk szemben vagy a szivattyúnak van problémája.
Üdv mindenkinek!

Készülök beüzemeltetni egy csőszivattyút egy 50l-es nyomástartállyal házi vízellátásra.
A szivattyú kb két colos kimenetétől lehet-e fél colos csővel indulni, vagy ez megterheli a szivattyút?
Várom válaszotok.

Üdv

Szep
Üdv
2" os csatlakozás ipari méretű szivattyúkon van, ez 5/4 lesz szerintem csak.
Igen , lehet, de a szivattyún okozott fojtás ( szállított mennyiség csökkenés) annyi lehet amit még a karakterisztika görbe megenged. Egyébként nem terheli a szivattyút, sőt könnyebben megy mert kevesebbet szállít így kevesebb mechanikai munkát is végez és kisebb teljesítményt is vesz fel :).
Amúgy 1/2 " on is rengeteg víz ki tud folyni ha nem túl hosszú a vékony csőszakasz. Milyen szivattyú és milyen hosszú csövet raksz rá ebből a fél collból ?
Üdv lalibátyó!

Köszönöm a jó hírt. Így a házban tudom telepíttetni a tartályt.
Nem tudom a csőszivattyú típusát, középkategóriás WILO, 100e volt üzletben.
A fél colos cső 30 méter hosszú a nyomástartályig.

Szep
Üdvözletem!!!

Amatőr vagyok a témában, így tanácsra van, ha lehet, akkor sűrgősen szükségem. Egy hete fúrattam kutat az udvaromra, mely 25 méter mélységre lett fúrva. 63 pvc-vel készült, az alján szűrővel, valamint a szívószálon lábszeleppel. Eddig szerintem semmilyen szokatlan nincs.
Vásároltam egy Mr. Gardener 4200 - 1400W teljesítményű ( http://www.jofogas.hu/vas/Gude_Mr_Garde ... 117206.htm ) (ilyet, mint ez) házi vízművet, de nem vagyok a teljesítményével megelégedve, mert szerintem gyenge a vízmennyiség amit kitol magából. Érdekes jelenség adódott számomra, de idáig nem tudott az ismeretségi körömben konkrét választ adni senki sem.
Az a probléma, hogy a vízmű bekapcsol kb. 2,0 bar-ig tartja a nyomást, majd kb. 20 másodperc elteltével leesik a nyomás 1,0 bar-ra.
A nyomáskapcsolója 1,5 valamint 3,0 bar nyomás közé van állítva.
Segítséget kérek, hogy mivel lehet a probléma!?

Előre is köszönöm a hozzáértő szakemberek segítő válaszát!

Üdv: Roland

Ha lehet kérnem, akkor e-mailban írjatok megoldást a problémámra, mert nem tudom megnézni a hozzászólásokat. Köszönöm! e-mail: rolchy@citromail.hu
Lalibátyó!

Megvan a típus: WILO TWU4-0207-EM-C
30 méter a fél colos cső hossza a tartályig.

üdv
Sziasztok!

Van egy nyomáskapcsolóm a hidrofor tartályon Square D FSG-2 tipusu.
Van benne 2 rugo egy kicsi es egy nagy . melyik mire szolgal? merre kell tekernem ha emelni akarom a bekapcsolási nyomást ?

most 1.4 nel kapcsol de az igen keves
sziasztok.van egy alko 601-es házi vízművünk és menet közben a motor ki-be kapcsol.A víz folyik csak nem akarom,hogy behaljon,ha tud valaki segítsen légyszi.köszi
Roberto
Javaslom hogy a tartályban a levegőnyomást ellenőrizd a szivattyú kikapcsolt állapotában és a tartály víztelen állapotában, mert vagy elszökött vagy lyukas a membránja. Visszaolvasva megtalálod miképp kell levegővel tölteni.
km50 !

A kicsi a differencál csavar a nagy a kikapcsolási nyomás. Tehát ha a nagy csavart békén hagyod és kicsit a "-" irányba tekered akkor csökkented a különbséget a ki és bekapcsolási nyomás közt tehát emelkedni fog a bekapcsolási nyomás. Ha a kicsit hagyod békén és a nagyot tekered "+" irányba akkor növeled a kikapcsolási nyomást de mivel a diferenciál maradt ezért emelkedik a bekapcsolási nyomás is.
Mielőtt tekergetsz vigyél papírt ceruzát és jegyezd fel mit merre tekergettél hogy visszatalálj oda ahol voltál a kezdetekkor ha balul sülne el a dolog :)
Üdv szepovszki
Bírnia kell ezt annak a szivattyúnak.
Előző 1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 56 / 157