Szerző:
fgabor87 » pén. máj. 29, 2015 11:45 am
Sziasztok.
Van egy Briggs 550 motoros fűnyíróm. Az utóbbi időben nehézkesen indult (berántás után elindult, majd pár másodperc után leállt, második indításra már jó volt), tegnap pedig már hullámzott a fordulatszáma. Úgyhogy ma nekiálltam, és kitisztítottam a karburátort. Most már szépen indul, és nem hullámzik a fordulatszáma, viszont előjött egy másik jelenség, ami koszos karburátorral nem volt tapasztalható. A kipufogón keresztül néha puffog egyet a motor. Igazából azóta ilyen, mióta megvan, de koszos karbival szinte egyáltalán nem csinálta, úgyhogy most újra felfigyeltem rá.
Ezt mi okozza? Túl dús a keverék? A légszűrő tiszta, úgyhogy levegő szempontjából ez nem lehet gond.
Lehet ezen állítani a karburátoron házilag?
Vagy egyszerűbb ha megpróbálom minél kevesebb olajjal itatni a légszűrő szivacsot, hogy a lehető legtöbb levegő juthasson át rajta?
Ilyesmi karburátor van rajta, csak nekem röpsúlyos a regulátor, így ott más a bekötés:
http://i2.photobucket.com/albums/y46/baymee/Step1Briggs-375-carburetor-Step.jpgSemmi csavart nem láttam rajta.