Szerző:
Plaszlo » vas. okt. 04, 2015 9:31 am
Üdv!
Nehéz így eldönteni a kérdést, a Tonino Lamborghini fűnyíróról nem sok adatot közölnek, a képen és néhány alapadaton kívül semmit. Nem tudom, a hangzatos név alatt milyen műszaki tartalom lapul?
A Hitachi régi, jó hírű márka, a Toninoról most hallottam először. A két gép közül a motorban van lapvető különbség, a Tonino kefés motorú, míg a Hitachi indukciós motorral szerelt. Az indukciós nehezebb, de csendesebb és hosszabb élettartamú. 900 m2-en hallgatni nem mindegy szerintem. A Hitachihoz jár mulcsozóbetét, de nehezebb 5 kilóval a gép. A Toninonak a nagyobb hátsó kerekei a telítődő fűgyűjtő mellett könnyebb tolást biztosít a fűben és a mínusz 5 kiló önsúly.
Kérdés, kinek mi a fontosabb?
Amit vásárlás előtt érdemes megtudakolni, milyen szervizháttere van a gépeknek, mennyi garanciát adnak rá.
A kések bármilyen fűnyírónál tönkremennek, ha követ, rönköt kapnak el. Ennek egyszerű a magyarázata, ha ilyen baleset történik, lehetőleg az olcsó kés menjen tönkre, ne a motor. Tehát nagy különbségek nem lesznek élettartamban, a lényeg, hogy könnyen beszerezhető legyen.
A hosszabbító is nehéz kérdés, általában a kültéri használatú hosszabbítók is csak 3x1 mm-es vezetékből készülnek, ami ilyen távolsághoz és teljesítményhez nem éppen előnyösek. Legalább 3x1.5-ös kábelből kellene készíteni kültéri csatlakozókkal szerelve, hogy a kábel ellenállása ne csökkentse a gép teljesítményét.