értem, köszönöm. tehát akkor semmivel se bonyolultabb a dolog mint ahogy én azt józan paraszti ésszel elképzeltem. egyedül az akana fedelét kellene arrébb raknom, sajnos közel építették a házat a kúthpz és ott igencsak terasznak kell majd lennie ahol most a kút teteje van. ezt gondoltam úgy megoldani, hogy az akna fedelét 1 méterrel arrébb, a föld alatt meg már oda lehet lépni a szájához, az akna azon részére meg rá menne már a terasz.
Sziasztok !
Tanácsot szeretnék kérni egy Alko HW 1002 inox házi vízellátóval kapcsolatban. A hidrofor még garanciális ez év júliusig. Az utóbbi 2 hétben 2-szer is lement a nyomás, visszafújtam 1,5 bárra. Ezután pár nappal már nem is működött, víz nem jött. Megnéztem a motor túl forró volt. Garanciális szervizbe vittem, ahol tűszelepet cseréltek garanciálisan. Mikor a gépért mentem akkor vette észre a szerelő, hogy meg van szorulva a motor is, szétszedte, a motor működött, de a műanyag lapátok (összesen 3 darab) össze voltak olvadva. A szerelő szerint a motor kb. 2 órán keresztül szárazon ment, azért olvadtak el ezek az alkatrészek. Ezt nem garanciálisan javította, a 3 db műanyag lapátok + szerelési költségért 15.000.- Ft-ot fizettem. Hazahoztam a gépet, jött az ismerős vízvezetékszerelő beszerelni, de a gép továbbra sem működött, illetve nyomta a vizet, de a túlnyomás kapcsoló nem kapcsolt be, mikor a nyomás leesett. Az ismerősöm szerint a lapátok azért égtek le, mert a túlnyomás kapcsoló nem kapcsolt , amikor leesett a nyomás.
Ilyen esetben sem járna a garancia? Víz volt a kútban, szűrőben is, tehát nem ez volt a gond. Vagy vannak olyan alkatrészek, amik nem tartoznak bele a garanciába?
Elnézést, lehet hogy nem túl világosan fogalmaztam, de nem nagyon értek ehhez a dologhoz, magyarán egy szakszervízben is úgy vágnak át, ahogy akarnak. A gépet a szervízbe csak húsvét után tudom visszavinni, addig is szeretném a tanácsotokat kérni.
Válaszokat előre is köszönöm.