Szeretném tudni,hogy ki mit javasol fúrt kúthoz milyen szivattyút használjak?Jelenleg egy méregdrága házi ellátó szivattyúm van ami minden tavaszi nyári indításkor elromlik.Szeretnék valamilyen kútba lévő csőbe letenni olyan búvárszivattyút ami legalább 5 évig elmegy és nem kell ki be szerelgetni a vízaknából minden tavasszal és télen.
Tisztelt Fórumtársak!
Nem tudom itt mennyire lehet szivatyú-ügyben segítséget kérni de megpróbálom. (előre is köszönöm ha valaki segít)
Adva van egy robbanómotoros szivatyú (a képen látható) legalább 10 éve nem használtam most megint munkára akartam fogni, de nem szív illetve inkább nem nyom egy csepp vizet sem. Tele voltak a csövek lepedékkel azt kipucoltam de továbbra is semmi.
Amíg működött soha nem figyeltem hogy mi hogyan teszi a dolgát de most felfigyeltem a fedélen levő táblára (lásd a képen MAX 20 At) na ez az első ami nem tudom mire vonatkozik? a szivatyú teljesítményére vagy ide a fedél alá kell (lehet?) ilyen nyomást tenni.? Van benn egy szelep amit én 7.5 Bar-ra nyomtam fel ennyit tud a kompresszorom de ezután sem működik. Azon a csövön ami tölti (vizzel ...bármivel) semmi módon nem lehet átfújni; átnyomni ....stb. Merre keressek még hibát? Egyenlőre ennyi ha valaki tud segíteni és még kérdez részleteket akkor írok "többet".
Várom értő hozzászólásukat.
Üdv Q