Szerző:
Plaszlo » szomb. ápr. 10, 2010 11:18 pm
Én írtam, a nevem is ott van a hozzászólásnál.
A búvárszivattyú NEM fürdőmedencébe való, ezen nincs mit vitatkozni, hiába akadékoskodik!
Nem tudom miért erőlteti az elképzelését, csak rossz ötletet ad másoknak. Az elképzelése több sebből is vérzik:
- szakszerűtlen! Zagyszivattyút nem rakunk medencébe, csak ha valamiért ki kell szivattyúzni belőle a vizet, de akkor nincsenek fürdőzők benne.
- teljesen felesleges kiadás, amikor egy tápot a működő rendszerhez (szűrő, szivattyú gyári csatlakozással a medencéhez) sokkal olcsóbban lehet kapni. Egyszerűbb megoldás egy tápot cserélni, mint egy hozzá nem való szivattyúval kontárkodni. Látott már ilyen 12 V-os szivattyús medencét? A szivattyú a medence falához van erősítve kívülről, hogyan rakná a helyébe a zagyszivattyút? Eleve nem raknak keringtető szivattyút medencébe, mert még ha eltekintenénk az elektromos (életvédelmi) aggályoktól, a játék hevében belerúgva sérülést okozhat. A zagyszivattyú meg merülőszivattyú, tehát bele kell rakni a medencébe.
- ha már a 220V-os szivattyúnál tartunk, a 220 V-os MEDENCESZIVATTYÚ elektromos része teljesen el van különítve a vizes rendszertől, semmilyen módon nem tud veszélyes lenni a fürdőzőkre, ha az előírások szerint használják. A szivattyú lapátját mágneses úton hajtják meg, semmilyen galvanikus kapcsolat nincs a vízben lévő szivattyúlapát és a hajtómű között! Most az ideiglenes medencékről beszélünk, a telepített medencék keringtető szivattyúja más rendszerű, de akkor sem zagyszivattyú!!!!!!!
Ha nem képes jó, vagy segítő jellegű, akár szakszerű tanácsot adni a fórumon feltett kérdésekre, akkor inkább ne szóljon hozzá. A segítőkészségében nem kételkedem, de az elgondolása nem az eredetileg feltett kérdésre vonatkozik, másrészt balesetveszélyes lehet.