Szerző:
Cathsy » kedd jún. 22, 2010 9:11 pm
Kert tervezésében szeretnék tanácsot kérni.
Picike (55 nm), derékszögű háromszög alakú kertem van. A kerítés felöli oldalára valamit szeretnék, ami eltakarja azt. Kúszónövény lenne a legjobb, de akkor lehet, a szomszéd kinyírna, ha átmászik...
Ez a terület ráadásul elég árnyékos is, így kérnék tippeket. A másik, amit szeretnék még a kertembe, az egy fa. A kert közepe táján lenne, szóval elég sok napfényt kap, főleg a déli órákban. A fa kiválasztásában is segítséget szeretnék kérni. Hogy mit szeretnék? Valami nem túl magasra növő (3-4 méter), gyönyörű különlegességet, amit nem látok viszont minden második kertben, és ami virágzáskor elbódít az illatával. Amivel odacsalogathatnék pár madárkát. (Rozsdafarkúak már vannak a kertben. És láttam már fali gyíkot is, és minivarangyokat, hála a nagy esőzéseknek, és a közeli patakocskának.)
Várom a tippeket a kerítés eltakarására, és a fára is.
Megpróbálok csatolni egy rajzot a kert alapterületéről, a mellé írt méretek nagyjából pontosak.
Várok tippeket arra is, hogy a "sarokkal", azaz a háromszög felső csúcsával mit lehetne kezdeni. Az a terület szinte mindig árnyékos, így valami szép sziklahalmon is elgondolkoztam...