Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Üdv!
Adott egy Periféria szivattyú (TATTA TT-PP310, 300W, max. Mélység 24-28m),amit egy kerti tó vízkeringetésére használok(használnák).Körülbelül 1 méter mélyről kellene a vizet akadálymentesen(nincs nyomáskapcsoló,se szűrő)egy hordóba eljuttatnia,abból jutna vissza a víz a tóba.Csakhogy kb 5 perc használat után leáll a szivattyú majd pár perc után újra elindul egy pillanatra,tehát ki-be kapcsol és az elektronikai rész is mintha melegedne..Próbáltam vastagabb és vékonyabb csővel is üzemeltetni de ugyan az a helyzet.Mi lehet a gond?
Amikor egy szivattyú automatikusan leáll, és túlmelegszik, akkor általában valamilyen probléma van, amelyet meg kell oldani, hogy a szivattyú és a hozzá csatlakoztatott rendszer ne sérüljön meg. Működés közben a szivattyúk hőt termelnek, és túlmelegedhetnek, ha a körülöttük lévő terület nincs megfelelően szellőztetve. Ez beindíthatja a szivattyú hővédelmi mechanizmusát, amely automatikusan kikapcsol, hogy megakadályozza a károkat. Egyes szivattyúk hűtésére az általuk szivattyúzott folyadékra támaszkodnak, vagy külön hűtőrendszerrel rendelkeznek. A szivattyú túlmelegedése és leállása lehetséges, ha ez a hűtőmechanizmus meghibásodik (pl. alacsony folyadékszint, elzáródott hűtőcsatornák). geometry dash world
Szerintem 2 eset van, az egyik a szivattyú műszaki hibája miatti probléma, de ez a lehetőség nem nagy
Szerintem ez valószínűleg azért van, mert túl nagy a terhelhetőség, általában ha a gép túlmelegszik, automatikusan kikapcsol a biztonság érdekében
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1