Szerző:
Plaszlo » vas. márc. 21, 2010 7:21 pm
Üdv István!
Nekem is Alko kombinált kütyüm van és használom is. A tapasztalataim: tényleg nem annyira jó, amit leírtál problémaként, az nálam is jelentkezik, és már bennem is felmerült, hogy kicsit drága a képességeihez. Ehhez még hozzájön, hogy a fűgyűjtő műanyag alja meggörbült, így a közepénél már elakad a fűhulladék, ezért még gyakrabban kell üríteni a fűgyűjtőt. Ráadásul még a garanciaidő felénél a a munkatengely csapágya be is állt. Szóval nekem is kissé csalódás volt.
De, azért lehet vele dolgozni. Először egy kis elmélet a linken:
http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=848Nekem is homokos laza talajom van, a késest még nem próbáltam, pedig már sok éves beállt gyepem van. Szerintem kicsit korán engedted a füvedre ezt a szörnyeteget, még nem eléggé erős a gyökérzete.
Nem mondhatom magam "régi motorosnak" ebben a témában, de a tapasztalataimat leírom. Amikor először használtam a rugós hengert, azt hittem kinyírtam a füvemet, inkább volt barna a terület a földtől, mint zöld (előtte dús zöld volt, de kezdett már sárgulni). Mondhatom, én is azt éreztem, amit te, olyan kis nyomorult volt a füvem a művelet előtti állapothoz képest. Viszont pár nap múlva elkezdett szépen zöldülni, és egy hét múlva szebb és üdébb lett mint előtte. Ilyenkor viszont öntözni kell rendesen. Nagy forróságban, vagy szárazságban ne használd, viszont ha sokáig és sokat esik az eső, akkor kifejezetten jót tesz neki. Idén már ahogy elolvadt a hó, átszellőztettem a füvet az Alkóval, mert a tél alatt összerogyott és erőtlen lett a fű, a sűrű részeken meg már kezdett komposztálódni. Most megint alig van fűvem, de ahogy jön a sok meleg nap, megint erőre kap és szép lesz. Némi gyeptrágya sokat segíthet a fejlődésében.
Javaslom eleinte csak a rugós hengert használd, és ha már ez sem segít, csak akkor próbáld a késessel.
Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van nyugodtan tedd fel, úgy tudom a fórumozók között vannak szakemberek is.