Segítséget kérek. Az öntözőrendszeremben egyik napról a másikra tapasztalható jelenség, hogy a nyomásszabályzóval felszerelt önfelszívós szivattyú üzemen kívül nem tartja a nyomást; kb. 1-2 percen belül visszaesik 3 bar nyomásról 2 bar-ra és újra bekapcsol a szivattyú. Ezt játssza kb. 1-2 percenként. Megpróbáltam kideríteni, mi lehet a hiba, hol megy el a nyomás. Elsőre leszereltem a szivattyú nyomóágáról az Easy-press nyomásszabályzót, majd a nélkül, direktben kötöttem össze a szivattyút a nyomóoldali csővezetékkel (ez megy az öntözőrendszer köreit nyitó mágnesszelepekhez). Elindítottam a szivattyút, hogy feldolgozza a nyomást 3 bar-ig, majd lekapcsoltam és figyeltem a nyomásmérő órát. Sajnos (vagy hál istennek - mert így nem a nyomásszabályzót kell cserélni) így is esni kezdett a nyomás, így azt gondolom, hogy a lábszelep lesz a hunyó. Jelenleg egy kb. öt éve beépített réz szeleptányéros 1"-os (5/4"? - 32,5 mm-es a KPE cső, ami lemegy a 100 mm átmérőjű fúrt kútba) lábszelep van benn (ez is megadja egy idő után magát? - pl. deformálódik a szeleptányér?). Ez alapján úgy gondolom, ezt kell kicserélnem. A kérdésem, hogy vegyek egy ugyanilyen réz szeleptányéros verziót, vagy esetleg van alternatív - és jobb - megoldás? Pl. a kúpos lábszelep jobb megoldás?
Várom a segítő szándékú válaszadókat.
Várom a segítő szándékú válaszadókat.