Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
462 hozzászólás Oldal: 14 / 31
Előző 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31 Következő
Baj van, segítsetek!
Ősszel eltettem a szivattyút a (nem fagymentes) melléképületben, tökéletesen működőképes állapotban (nem emlékszem, hogy a vizet kiöntöttem-e belőle, de szerintem igen). Leo 90/55 XJWm, és van rajta egy Pedrollo Easy small II áramláskapcsoló.
A gond az, hogy nem indul el, csak búg. Mintha meg lenne szorulva...
Van ötletetek mit tehetnék?
Előre is köszönöm.
st
Üdv
Nem oly nagy a baj :) A tengelytömítése már kezd tönkre menni. így bement a víz a csapágyba ami állásában berozsdásodott. Célszerű mindkét csapágyat cserélni + a tengelytömítés. Ez anyag áron kb 3-4000 HUF.
Üdv Lalibátyó!
Ez biztató! :)
Igaz, csak 2 szezont ment...ez normális?
Ezek szerint érdemes úgy eltenni, hogy tele van vízzel? Létezik valamilyen segédlet a szereléshez? Sose szedtem még szét ilyet :)
Sziasztok.Ma válaszolt az Elpumps mérnöke a melegedéses kérdésemre.Azt írja a szivattyú 82C'-fokos is lehet,ettől semmi baja sem lesz,ha tovább melegedne 100 fok felett lekapcsol a hővédelem!Ez jó hír,nem is tudtam,hogy van benne,sehol nem említik.Úgyhogy jól választottam lehet magyar alternatívája a drága Pedrollonak.Talán kicsit lehetne halkabb még üzem közben az Elpumps.
Hello st969

Segédlet az nincs közforgalomban, ill a szervizeknek van. Javaslom az Elpumps oldalát felkeresni ott találsz robbantott ábrákat szivattyúkról. Nagy különbségek nincsenek a műszaki megoldások közt. Esetleg video megosztón ha keresgélsz lehet ott is találsz videókat ahol szivattyút szerelnek. A LEO az a Pedrollo koppintása így ha a Pedrollóhoz találsz ábrát az is segítségedre lehet.
Sikeres google - zást
Köszi Harkov most én is tanultam :)
Találtam robbantott ábrát, szétszedtem, működik :)
Köszönöm a segítséget! :)

Még valamit szeretnék kérdezni: jelenleg egy aknában van a szivattyú közvetlenül "rácuppantva" egy könyökkel a földből kiálló 40mm-es csonkra. A nyomó oldalon 1"-os kpe cső csatlakozik (csatoltam egy képet - bocsánat, nem bírtam lekicsinyíteni). Az a gond, hogy elég merev így ez az egész, nagyon nehéz összerakni. Lenne ötletetek arra, hogy mit tehetnék? Vagy a csonk és a szivattyú között, vagy pedig az áramláskapcsoló után jó lenne valami flexibilis részt beépíteni. Illetve valami szűrő is kellene (hátha többet bírnának 2 hétnél a szórófejeim).

Csatolmányok

SZÉP NAPOT!
AZ LENNE A KÉRDÉSEM,H VAN A SZÜLEIMNEK EGY 60M FURT KUT!
11CM A CSÖ ÁTMÉRÖJE AMIBE BENNE VAN A SZIVATTYU!
ÁLLITOLAG 20M VAN A VIZ!
DE GYAKORLATILAG CSAK CSORDOGÁL BELÖLE A VIZ A JELENLEGI KINAI SZIVATTYUVAL!!
SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI,H MILYEN MEGOLDÁS LENNE A LEGJOBB A KERT ÖNTÖZÉSE CÉLJÁBOL?
EGY KÖLTSÉG KIMÉLÖ SZIVATTYURA GONDOLOK TERMÉSZETESEN!!
SEGITSÉGET ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!!
st969
ha pl néhány könyököt egymásba raksz korlátlan mozgási lehetőségeid lesznek.
pubi 69
Ha nem kiabálnál akkor is értenénk :D A nagybetűs szavak kiabálást (indulatot) jelentenek.
Szóval ezzel a problémával sokat kezdeni nem tudok mert az állítólag 20 méter az bármennyi lehet és a kút tisztavizes hozama és üzemi vízszintje sem ismert. Szóval csupán ötletelés lenne bármi a mit írok. Annyit azonban mondanék hogy a rezgős szivattyú az bármennyire is költség kímélő kútban kerülendő és a piacokon kínált portékák is mellőzendőek, sőt a használt szivattyúk is. Praktiker OBI és társai valamint a nagy bevásárló központok ilyen olyan neveken időnként árulnak olcsón rendes csőbúvárokat és ha "mellényúlsz" ott vissza is veszik, sőt valóban van garancia nem csak ígéret.
Erre nem is gondoltam, lalibatyo! :-)
Szerinted a szivattyú után lenne értelme valami (egyszerűbb) szűrőnek? Ha igen, milyennek?
Köszi
Igen ez a másik kedvencem :) Egy jó kút amit úgy üzemeltetnek ahogy kell, (műszaki adatlap szerint) ott nem kell szűrő. Esetleg azért ha kerámi a betétes vízcsapok vannak a rendszerben és azok védelmére. Ez vezetékes víz esetén sem árt sőt kellene. Szűrőből minél nagyobb annál jobb főleg ha van is mit szűrnie. Általában az olcsóbb műanyag házas 200 mikronos szűrőket szokták berakni de vannak finomabb betétek, sőt réz házas nyomásmérős trutyileeresztő csapos kivitel is átlátszó szűrőpohárral.
Sziasztok,

Tegnap végre bekerült az összes cső a friss kutunkba :-)
Nagyban megy a kompressziózás így ma már fogok tudni üzemi vízszintet és vízhozamot, hogy konkrétabb segítséget kérhessek. Ami eddig biztos hogy 88m-en van a talpmélység, 125ös csöveket és 9m szűrőt tettek le meg agyag "kavicsot".

Most jön viszont a szivattyú dilemmája. Mindenki a grundfos-t szajkózza akinek van, de nekem meg őrült drágának tűnnek a többi gyártóhoz képest. Lehet hogy akár 50%-al hosszabb az élettartam, de kétszer annyiba kerül, szóval nem tudom....

Nem is a típus lenne tehát a kérdésem egyenlőre, csak a márka?? Mit érdemes venni ami nincsen arany áron és 10 évig talán nem lesz vele gondom?

Ha esetleg van valakinek tapasztalata véleménye a Bolesza kft-ről (BP XIX. Határ út, http://www.szivattyu.neet.hu/index.php?aux_page=aux1) megkérném h ossza meg, mert itt terveztem a vásárlást.

Előre is köszönöm a segítséget!!

Tamás
Üdv Lalibátyó!

Locsolórendszerbe kellene egy szivattyú. A rendszer 3 körös+ 1 csepegtető. A leghosszabb kör 50 méteres 32-es csővel. A kör vízigénye 35-40 liter. Az utolsó szórófej alatt katalógus szerint ~2,75 bar nyomás kell (Hunter 800, 1000, 2000). Mi a véleményed (és persze bárki másnak) a Grundfos SB 3/45 A szivattyúhoz? Esetleg valami más?

http://vizpumpaszerviz.boltaneten.hu/ki ... sb_3_45_a/

Válaszod várva: tuzo
Az előbbihez: ciszternából szivattyúznék;)
Előző 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31 Következő
462 hozzászólás Oldal: 14 / 31