Ezermester Fórum

Kerti munkák, virágok, növények, öntözés, kútfúrás, kertépítés, medence
462 hozzászólás Oldal: 15 / 31
Előző 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 31 Következő
btamas05

Már jártam náluk, hozzáértőek és korrektek is. Sőt olyan dolgaik is vannak ami ritkaság pl saválló idomok. Nem praktiker :)
tuzo
a linkelt oldalon nem találtam karakterisztika görbét, de másutt azért igen ( Bolesza :) A karakterisztika alapján jó lesz mert a 35 literre még tudja a 3,4 bart és 40 nél is a 3,2 -öt. Azt a pár tizedet elviszi a veszteség amivel többet. Én törekednék hogy 35 liternél nagyobb kör ne legyen ha ez a szivattyú a kiszemelt.
Tiszteletem!
Al-ko mélykúti szivattyút használtam eddig (5 évig), de úgy látszik megadta magát. Bekapcsoláskor a fi-relé leold, ha relé nélküli konnektorba dugom akkor búgó hangot ad, de nem indul. Kérdés, hogy lehet-e egyáltalán, illetve érdemes-e megcsináltatni. Illetve érdekelne még, hogy milyen új szivattyút lenne érdemes vásárolni, ami tartósabb konstrukció. A kút paraméterei: mélység 54 m, nyugalmi vízszint 22 m, üzemi 28 m,terhelhetőség 4,8 köbméter/óra.
Segítségét előre is köszönöm
Üdv
Hát meglehetősen költséges és macerás alko-t javíttatni gari után, legalább is ilyen visszajelzéseim vannak. Bement a víz a motorjába és az komoly bajokat okoz, nem biztos hogy javítható komplett motorcsere nélkül. Igazából olyan szivattyú ami garantáltan nagyon sokáig elmegy szerencse kérdése is ezért konkrét típust nem javasolnék. A 4,8 m3/órát miből gondolod hogy annyit tud a kutad ? Mert ha az alko-ra ez volt írva és abból akkor nagyon nagyot tévedsz sajnos.
Üdv!
A kútfúró írta még anno az adatokat a fúrás után.Igazából 100 l-es hidrofor tartály van rákötve, illetve kb 40-50 m, 3/4 tömlővel szoktuk a kertet locsolni, erre lenne használva.
Hát ha valóbak kútfúró volt nem csak önjelölt akkor higgyük el :), de ha nem volt tiszta a vized az alko.val akkor sajnos messze van a kutadnak a 4,8 m3/óra hiszen az alko jó ha 40-50 litert tudott (3 m3/óra) ebből a mélységből és azt is szabad kifolyás mellett. Ha bítja a buksza akkor talán egy pedrollo 2/10 et javasolnék : http://www.szivattyubolt.hu/kategoriak/buvarszivattyu/pedrollo-buvarszivattyu/pedrollo-4blockm-2-10
ha a lehetőségek szerényebbek akkor egy BP10-et inkább mint valami no-name kínai csodát.
Köszönöm az infót. Talán még annyi lenne a kérdésem, hogy igényelnek-e ezek a szivattyúk bármilyen karbantartást a szezon végén vagy lenn maradhatnak télire a kútban. Köszi
Üdv
nem kell semmit csinálni, amíg megy addig lent kell hagyni. Az enyém már 10 éve van ott :)
Sziasztok a segítségetek szeretném kérni. Olyan szivattyút keresnék, ami elszállítja nekem a vizet 170 méterre a kertbe locsolás céljából egy 3/4 colos csövön keresztül szintemelkedés nincs, a kútban a víz 2-3 m mélységben van és 5-6 m mély a kút.
Üdv
A kérdés már csak az hogy mennyi vizet ? Értem ez alatt hogy percenként mennyit ?
Kis gyümölcsfákat akarok vele locsolni ,tehát semmi automatizáció ezért szerintem mindegy a vízhozam ,nyomás stb. Na jó azért ne egy félóra alatt jöjjön egy vödörnyi víz.. Most egy CMI használok de szegénynek már sok ez a 170 méter gyakran hőkioldózik.
Az ELPUMPS JPV 1500 B-ről mi a véleményed ???
Az Elpumpsok a megfizethető kategória és van is hozzájuk minden, aki nem flancolni akar hanem öntözni annak tökéletes. Ez 3,5 bar nyomás ellen tudja az 50 litert percenként, de a 170 méter 3/4 es cső azért komoly ellenállás főleg ha olyan idomok is vannak amik tovább szűkítik a keresztmetszetet. Pl gardena tömlőkocsi vagy vízstoppos gyorscsatlakozók stb. Ezzel kb 30 liter fog kicsordogálni a 170 méter cső végén szabad kifolyás mellett. Célszerű a szivattyút árnyékos helyre rakni mert tűző napon ha nem használod is felhevül.
Szűk keresztmetszet csak a 3 db.3/4 colos tömlőcsatlakozóm van. A szivattyú pedig a lefedett kútgyűrűbe van berakva. Tudsz még szivattyútípust ajánlani ami megfelelne ??
Erre az esetre azok jók amik meglehetősen nagy nyomást képesek előállítani tehát 4,5 bar felett. Azt kell tudnod hogy 30 liter/perc esetén 3 bar, 40 liter/perc esetén 5 bar a vezeték ellenállása, tehát annyi víz fog kifolyni a végén a csőnek ahová a szivattyú karakterisztika görbéje a fent írt nyomásértékek mellett szállítani képes. Tudok ajánlani szivattyút de az árak hamar a csillagokban lesznek az elpumpshoz képest. Mondjuk én lehet nem sokat szórakoznék, leraknák egy 6-8 báros csőbúvárt aztán had szóljon, és elkezdenék gyűjtögetni az 1" os KPE csőre mert az sem a világ pénze (ha nem obi bauhaus és társaiban veszed) és a nyomásesések kb 1/3 a a 3/4 es csőnek.
Előző 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 31 Következő
462 hozzászólás Oldal: 15 / 31