Kedves Lalibátyó!
Én is szivattyú választási tanácsot szeretnék kérni.
Ősszel vett házunk kertjében van egy ásott kút. A napokban mértem, 17 méter mély, és kb 11 méter vízoszlop volt benne egy esős nap után. A kút átmérője 90cm, tehát kb 7 köbméter víz van benne. DE most jön a csavar! Van mellette egy nagyon mély, tippem szerint kb 5-6 méter mély hidrofor akna, régen abban volt a gépészet, de ez felkerült a pincébe, mert időnként elárasztotta a víz, és most tavasszal én is láttam az alján vizet időnként.
A felújítás után erről a kútról szeretnénk a kb 500nm hasznos kert öntözését megoldani, valamint a házban a WC, mosógép stb vízellátását is, tehát ami nem fogyasztási víz. Van most a pincében egy nagyon régi szivattyú és egy nagyon régi hidrofor, talán az utóbbi még valamit tud működni.
Az lenne a kérdés, hogy milyen szivattyú lenne jó ehhez a felálláshoz, illetve milyen és mekkora hidrofor, egyéb berendezések szükségesek? Az akna aljára nem mernék telepíteni semmit, de azt el tudom képzelni, hogy az aknát "sekélyítsük", tehát legyen mondjuk 3-4 méter mélyen az alja, és ott lenne valami.
Az öntözésre még nincs végleges elképzelés, de valószínűleg nagyrészt csepegtetős lenne, illetve 1 szórófej a gyepnek. A család 4 személyes, de lesz ez még több is
Köszönöm a tanácsot előre is!