Jó estét kívánok mindenkinek !
Előrebocsájtom, hogy nagyon tudatlan vagyok a témában, ezért is örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. A következő a helyzet. Adva van egy fúrt kút , amit kb. 10 éve nem használtunk egyáltalán, legalábbis szivattyúval biztosan nem.
Most szeretném ismét életre kelteni, de már a régi szivattyú nincs meg, azt tudom, hogy 220V-os volt, vmilyen talán BAJAI szivattú. A kutat egyébként kb 25-30 éve fúrták, de keveset használták. Volt rajta egy norton kút is , ezzel a pumpával amit itt is láttam már a fórumon, de azt viszont sajnos most ősszel-télen ellopták.
A kútról annyit tudok, hogy kb 35-40m-re fúrtak le.
Kérdésem, hogy majd milyen szivattyút vegyek, de tudom, hogy ez még ostoba kérdés, egyáltalán hogyan tudnám életre kelteni a kutat, gondolom, megint vennem kellene vmilyen karos pumpát, hogy egyáltalán megtudjam, hogy éle-e még a kút.
Hallottam olyat is , hogy kompresszorral megszokták nyomatni, a szívócsövet. Kell nekem ilyet végeznem, vagy vmilyen tisztítást? Ha belelógatok vmilyen madzagos mérőeszközt , akkor megtudom a nyugalmi vízmélységet?
Vagy esetleg kérjek kölcsön egy szivattyút, aztán lássuk mi történik, hátha azzal esetleg meg lehetne saccolni a vízhozamot, mielőtt bármilyen szivattyú vásárlásba is fognék?
Köszönöm , ha megtisztel valaki válaszával !