Nem szabad az aljába rakni mert a motor a szivattyú alján van és ha bele megy az iszapba nem lesz rendes hűtése. Még az is elő fordulhat hogy tartósabb használat során ez miatt fog túlmelegedni és leégni. Ásott kútnál legalább fél méter, fúrt kút esetén 1,5-2 méter a kívánatos és persze nem úgy hogy 1 hét alatt annyit nyúlik a "kötél" hogy majd az iszap tartja a szivattyút alulról
lalibatyo írta: Nem szabad az aljába rakni mert a motor a szivattyú alján van és ha bele megy az iszapba nem lesz rendes hűtése. Még az is elő fordulhat hogy tartósabb használat során ez miatt fog túlmelegedni és leégni. Ásott kútnál legalább fél méter, fúrt kút esetén 1,5-2 méter a kívánatos és persze nem úgy hogy 1 hét alatt annyit nyúlik a "kötél" hogy majd az iszap tartja a szivattyút alulról
Köszönöm. Majd akkor feljebb húzom még egy kicsit. Jelenleg úgy csináltam,hogy leengedtem amig éreztem,hogy leér és onnan húztam vissza kb 10-15 centit. A "kötél" egy 3eres lapos vezeték ami már eddig is tartotta 1 hónapja. Csak többször elfogyott a víz egy nagyobb locsolás után. És mivel még kb 2méterrel le tudtam engedni így annyival több vízet tudok használni. A kút víz termelése tud változni?