tavaly vettük a masinát mert az előzőt villámkár érte... papírja szerint összeraktam, üzembe helyeztem... hacsak nem a pocok álogatta az aknába akkor senki más mert hozzá nem lett nyúlva... kb 1-2 hónapja csinálja ezt a nyomáskapcsoló... a kutunk az aljáig téglázott kb 1.2 m átmérőjű 20 m mély ásott kút.. a víz állandó szintje 7 m körül van, a cső ami bele van vezetve 8 m. mellette betonozott akna abba a szivattyú.. szűrő nincs felrakva pluszba mert be van a víz vizsgáltatva.. iható minőség... nem gázos, nem szennyes (tanyavilág az alföldön)... azért nem is nyúltam még hozzá mert garanciás.. de a garancia a papír szerint a nyomáskapcsolóra nem vonatkozik... viszont ha nem a szervízzel cseréltetem le akkor ugrik.. de ha meg velük akkor meg többe kerül mint ha én magam csinálnám.. ezért is kérdeztem hogy mi okozhatja a kapcsoló ilyenfajta hibáját... szervizeltessem és marad a garanciám a többi részre vagy vegyem meg az alkatrészt és cseréljem le.. mert ha meg az a baj hogy csak csavart kellene állítani akkor az meg ingyen van és nincs probléma... eddig csak megkocogtattam ha nem akart indulni... akkor leszedjem nézzem meg hogy nem homok került e bele valahonnan?? a házba csak így van vizünk... ha szervízbe kerül akkor addig a főzést, mosogatást, fürdést megoldjuk vödrözve.. de mosni nem tudok ami 5 gyerek mellett elengedhetetlen (1nap/1adag)...
Akkor ez azon ritka esetek közé tartozik amikor a nyomáskapcsoló a rossz. Első körben meg kellene próbálni azt hogy áramtalanítás után leveszed a tetejét és ha nem potyog belőle semmi akkor engeded kifelé a vizet a rendszerből és megnézed hogy mikor majdnem elfogy a víz (1,5 bar) akkor kattan és úgy nem indul vagy nem is kattan. Ha kattan és nem indul akkor a kábelkötések csavarjait meghúzod, vagy újra kötöd. Ha nem kattan akkor ott van egy vastagabb rugó amit csavar szorít. 8 as kulcs fogja 3-4 menetet húzol rajta. ( a kis csavart nem kellene piszkálni ) Ha nem reagál akkor csere, ha potyogtak a darabjai akkor csere, ha kattant de az újra kötés után sem indul akkor is csere.
( sajna manapság a garancia addig érvényes amíg nincs valami baja a ketyerének. Ha baj van ezer kibúvója van az eladónak hogy miért tagadja meg. ) - erről regényt tudnék írni