Szeretném hozzáértő tanácsát kérni az alábbiakról. Másfél éve vettem egy nagyon drága jó felszini szivattyút. Fúrt kutam van. A szivattyút betonozott aknába telepítettem, aminek természetesen fedele van. A szivattyú leégett. Elvittem a márka szervízbe, ahol azt mondták hogy belülről párás a motor, ami azért lehet, mert olyan helyen üzemel, ami valószínűleg nedves. Ezért nem javítják meg jótálással. Valaki mondja meg hova kell telepíteni állandó használatra egy vízszivattyút, ha nem a kútból kijövő cső fölé egy aknába. Az aknába nem folyik bele kívülről víz, maximum a pára csapódik le. (Egyébként én még nem láttam tökéletesen száraz 80 cm mély aknát. A vízóraaknánk is nedves valamennyire, hiszen lent hideg van, fent meg meleg nyáron. Persze, hogy nedves) Ha kint hagyom a felszinen akkor az esőtől ázik. Vagy minden nap szereljem le és vigyem be a házba? Vagy építsek fölé kis házikót ablakkal stb.. Teljesen tanácstalan vagyok. Ha valaki tud tanácsot adni nagyon hálás lennék érte.Egyrészt hagyjam e annyiban, hogy kifizettették velem a javítási költséget, illetve hogy használjam a későbbiekben, hogy ne égjen le a motor.
Köszönöm előre is bárki tud tanácsot adni.
Köszönöm előre is bárki tud tanácsot adni.