A következőkben kérem segítségeteket. Van egy AL-KO tip. házi vízművem, ami egy vízgyűjtőből biztosítja öntözéshez a vizet. A kimenőoldalon a kert különböző részén földbe beásott 25-ös merev falu csövön keresztül 2 db un. vízkonnektor (azt hiszem így hívják) beiktatásával öntözök, vagyis a vízellátás abban az esetben kezdődik, amikor un. "gyorscsatlakozóval" rácsatlakoztatom a slagot. Már a szivattyúbeüzemelése után rövid idővel kidurrant a szívócső a közvetlenül szivattyúra való rácsatlakozás előtt. Tekintve, hogy nem vagyok szakember, arra gondoltam, hogy gyenge minőségű szívócsövet vettem. A Baumaxban szó nélkül kicserélték (ráfizetéssel) egy Gardena szívócsőre. Ez két nyarat végig szolgált gond nélkül, de aztán ez is megadta magát, kb. 1 méterrel a becsatlakozás előtt. A következő vásárlásom egy "olcsó" cső volt, kb. egy hónapig bírta, ugyanúgy kidurrant a becsatlakozásnál. Most már nem vettem újat ezt rövidítettem meg, kb. 2 hétig bírta. Arra időközben rájöttem, hogy a gond nem a csővel lehet, (mert az szívásra van tervezve) hanem a szivattyúból visszajövő nyomással. De, hogy miért, arról fogalmam nincs.
Köszönöm!
Köszönöm!