Sziasztok! Van (volt) egy Elpumps JPV 1300 szivattyúm, ami 1 hónapos. Szombaton nagy vihar volt és beázott az akna, bemosta a földet is. A szivattyú valószínüleg teljesen víz alatt volt, illetve a ventilátor burkolatba behordta a víz a földet, vagyis nem tudott elindulni a szivattyú (ezt utólag találtam meg szétszedés után). Fogalmam sem volt erről és elindítottam a szivattyút (kapcsolóról ami máshol van), kb 10mp-ig búgott és azóta se kép se hang. Ezután vettem észre az akna beázást és a szivattyú kiszerelése után a beázását (állt a víz a kötődobozában ami gyanítom befolyt a tekercshez is) és a földet a ventilátor házban. A kérdésem az lenne, hogy jól tippelek, hogy a megszorulás miatt leégett a szivattyú (aminek a beázás sem tett túl jót)? Vagyis van egy kb annyiért javítható szivattyúm, mint amennyibe kerülne egy új? Előre is köszi a válaszokat.
10 másodperc többnyire kevés egy leégéshez de nem kizárt. Szét kellene kapni azt a szivattyút főleg a motorját. Kipucolni kimosni ( vízzel) aztán kirakni a napra és a levegőre 1 hétre. Ezt követően összerakni ( csapágy csere ha kell) és ha szerencséd van fog menni.
Ez hetekig félig volt vízzel és túlélte :