Sziasztok!
Sokat keresgáltem a neten, de eddig semmit sem találtam remélem valaki tud segíteni nekem.
Most építettünk kivitelezővel. Semmi nagy gond nem volt korrekt volt.
De most télen előjött pár dolog.
A házról anyit 38-as phorotherm téglából kívűl 7cm hőszigetelés, belől gipszkarton van, vagyis a falak nincsenek bepucolva egyből a téglára van ráragasztva a gipszkarton. Úgy gondoltam így jobb lesz mivel a tégla és a gipszkarton között is van légrés.
Már az elején észrevettem, hogy ahol a csatorna volt dőlt be a hideg. Ezt a kivitelező azzal magyarázta, hogy a csatornából jön a huzat.
Az ingatlan átadása 2008.12.15. körül volt.
Egészen addig nem is foglalkoztam vele amíg el nem mentünk egyik ismerősünkhöz, hogy felfúrjunk a falra egy lcd tartót.
Szólt ha végzünk akkor a konnektorokat is tömítsük le mert jön be a hideg.
Kifurtuk a 4 lyukat és ekkor jött a döbbenet, mind a 4 lyukon dőlt be a hideg. A lakása szintén 38as tégla volt, belűl pucolva/ez picit megnyugtatt, hogy talán nem a pucolással van a baj/.
Természetesen a konnektorokat nem kelett letömíteni öröm az ürömben..... Azonnal szoltam a kivitelezőnek aki értetlenűl állt az eset előtt.
Szóval most végeztem a full felméréssel az eredmény a következő lett:
Az összes konnektroből ami külső falra néz jön be a hideg, de elég rendessen.
Van egy mosogatógép hely azt rendessen letőmítettem/mivel egyenlőre nincs mosogatógép/, de melette továbbra id dölt be a hideg de rendessen és nem a csatorna felől.
A padláson 15cm therwoolin szigetelőanyag van.
Mi lehet a gond?
Miért dől be a hideg?
Ez szerintem nagyon lehűti a házat és megnöveli az energiafelhasználását is, jól gondolom?
Találkozott már valaki ilyennel?
Megoldás?
Garanciális ez? Szerintem az.
Nagyon remélem, hogy valaki tud hozzászolni.
Segítséget előre is köszönöm!
emailcímem: nmiki78@freemail.hu
Ui.: Mivel nagyon szeles helyen lakom észrevettem olyankor nagyon hamar csökken a ház hőmérséklete.
Nagyon nem jó érzés kifizettünk egy halom pénzt érte televagyunk hitellel és erre ez....
Az a gond legalábbis szerintem, hogy a gipszkarton mögött folyamatossan huzat van és azért hül ki a lakás.
Mivel a téglák lukacsosak ott is át tud fújni vagyis mi tha nem is lenne semminksem. Direkt akartunk jó szigetelést de szerintem e miatt ekkora a fűtésszámlánk.
Azt gondolom, hogy a gipszkarton és a téglafal között folyamatossan van levegőáramlás ami kihti a gipszkartont is meg az egész házat.
Azért lehet így mert amely konnektorok nem fő falon vannak ott sehol sem jön be a hideg., pedig van máshol is jócskán.
Arra nincs tippem mi lehet az az áramlás, huzat, cug ott.
Akkor mi értelme van a hungarocelnek?
Ha nem lenne áramlat akkor sokkal jobban szigetelne a ház.
Ez a dolog csak a konnektoroknál jött ki, de ugyan ez a helyzet a csatornánál, ha bedugom atól melette a gipszkartonnál ömlik be a hideg.
A tégle sahol sincs bepucolva.
Ez lehet a gond?
Kívűl 7cm dryvit belűl gipszkarton ragasztva.
Körbenézegettem és másutt is tapasztalható ez a jelenség.
A szomszédnál is jön a zima a konnektórból.
Ezek szerint a lyukacsos téglák közt áramlik a hideg levegő.
Már csak az a kérdés, hogy honnan jön???
Alulról nem hinném mivel a hideg levegő felfelé nem tud menni mivel nehezebb mint a meleg. Bár mán semmin sem lepődök meg.
Fennt levan zárva akkor meg, hogyan indul meg az áramlás.
Ez nagyon kihűtheti a lakást?
Ha ideális az eset és nincs áramlás akkor az az alapeset? És akkor elvileg jóval kevesebbet kell fűteni?
Várom válaszokat bárkitől aki segítene kideríteni a problémát.
Teljessen tanácstalan vagyok!
Várom további ötleteiteket!
Sokat keresgáltem a neten, de eddig semmit sem találtam remélem valaki tud segíteni nekem.
Most építettünk kivitelezővel. Semmi nagy gond nem volt korrekt volt.
De most télen előjött pár dolog.
A házról anyit 38-as phorotherm téglából kívűl 7cm hőszigetelés, belől gipszkarton van, vagyis a falak nincsenek bepucolva egyből a téglára van ráragasztva a gipszkarton. Úgy gondoltam így jobb lesz mivel a tégla és a gipszkarton között is van légrés.
Már az elején észrevettem, hogy ahol a csatorna volt dőlt be a hideg. Ezt a kivitelező azzal magyarázta, hogy a csatornából jön a huzat.
Az ingatlan átadása 2008.12.15. körül volt.
Egészen addig nem is foglalkoztam vele amíg el nem mentünk egyik ismerősünkhöz, hogy felfúrjunk a falra egy lcd tartót.
Szólt ha végzünk akkor a konnektorokat is tömítsük le mert jön be a hideg.
Kifurtuk a 4 lyukat és ekkor jött a döbbenet, mind a 4 lyukon dőlt be a hideg. A lakása szintén 38as tégla volt, belűl pucolva/ez picit megnyugtatt, hogy talán nem a pucolással van a baj/.
Természetesen a konnektorokat nem kelett letömíteni öröm az ürömben..... Azonnal szoltam a kivitelezőnek aki értetlenűl állt az eset előtt.
Szóval most végeztem a full felméréssel az eredmény a következő lett:
Az összes konnektroből ami külső falra néz jön be a hideg, de elég rendessen.
Van egy mosogatógép hely azt rendessen letőmítettem/mivel egyenlőre nincs mosogatógép/, de melette továbbra id dölt be a hideg de rendessen és nem a csatorna felől.
A padláson 15cm therwoolin szigetelőanyag van.
Mi lehet a gond?
Miért dől be a hideg?
Ez szerintem nagyon lehűti a házat és megnöveli az energiafelhasználását is, jól gondolom?
Találkozott már valaki ilyennel?
Megoldás?
Garanciális ez? Szerintem az.
Nagyon remélem, hogy valaki tud hozzászolni.
Segítséget előre is köszönöm!
emailcímem: nmiki78@freemail.hu
Ui.: Mivel nagyon szeles helyen lakom észrevettem olyankor nagyon hamar csökken a ház hőmérséklete.
Nagyon nem jó érzés kifizettünk egy halom pénzt érte televagyunk hitellel és erre ez....
Az a gond legalábbis szerintem, hogy a gipszkarton mögött folyamatossan huzat van és azért hül ki a lakás.
Mivel a téglák lukacsosak ott is át tud fújni vagyis mi tha nem is lenne semminksem. Direkt akartunk jó szigetelést de szerintem e miatt ekkora a fűtésszámlánk.
Azt gondolom, hogy a gipszkarton és a téglafal között folyamatossan van levegőáramlás ami kihti a gipszkartont is meg az egész házat.
Azért lehet így mert amely konnektorok nem fő falon vannak ott sehol sem jön be a hideg., pedig van máshol is jócskán.
Arra nincs tippem mi lehet az az áramlás, huzat, cug ott.
Akkor mi értelme van a hungarocelnek?
Ha nem lenne áramlat akkor sokkal jobban szigetelne a ház.
Ez a dolog csak a konnektoroknál jött ki, de ugyan ez a helyzet a csatornánál, ha bedugom atól melette a gipszkartonnál ömlik be a hideg.
A tégle sahol sincs bepucolva.
Ez lehet a gond?
Kívűl 7cm dryvit belűl gipszkarton ragasztva.
Körbenézegettem és másutt is tapasztalható ez a jelenség.
A szomszédnál is jön a zima a konnektórból.
Ezek szerint a lyukacsos téglák közt áramlik a hideg levegő.
Már csak az a kérdés, hogy honnan jön???
Alulról nem hinném mivel a hideg levegő felfelé nem tud menni mivel nehezebb mint a meleg. Bár mán semmin sem lepődök meg.
Fennt levan zárva akkor meg, hogyan indul meg az áramlás.
Ez nagyon kihűtheti a lakást?
Ha ideális az eset és nincs áramlás akkor az az alapeset? És akkor elvileg jóval kevesebbet kell fűteni?
Várom válaszokat bárkitől aki segítene kideríteni a problémát.
Teljessen tanácstalan vagyok!
Várom további ötleteiteket!