Szeretnék egy kis információhoz jutni a rézcső tágulásával kapcsolatban.A kérdésem a következő:napkollektoros fűtés-melegvizes rendszert szerelek,és azt nem tudom,hogy elég.e csak lazán hagyni a csöveket a csőbilincsekben(mint ahogy eddigis csináltam a sima rezes fűtéseknél a hosszú részeknél)vagy pedig mivel itt lehet akár 140 c-fok is a víz hőfoka a rendszerben,használjak kompenzátort,vagy hajlítsak etázst,vagy csőlírát???Előre is köszi az infót!!
motorhead3 írta: Szeretnék egy kis információhoz jutni a rézcső tágulásával kapcsolatban.A kérdésem a következő:napkollektoros fűtés-melegvizes rendszert szerelek,és azt nem tudom,hogy elég.e csak lazán hagyni a csöveket a csőbilincsekben(mint ahogy eddigis csináltam a sima rezes fűtéseknél a hosszú részeknél)vagy pedig mivel itt lehet akár 140 c-fok is a víz hőfoka a rendszerben,használjak kompenzátort,vagy hajlítsak etázst,vagy csőlírát???Előre is köszi az infót!!
140 celsius egy napkollektoros rendszernél nem fordulhat elő ,hacsak nem száll el a keringető szivattyu vezérlése(hülyeségnek tünik) amennyire én gondolom (nem régen szereltünk egy földhő+napkollektoros rendszert )igaz én csak villanyszerelő vok