Keresek olyan (szak)embert, aki ismeri vagy akinek van ilyen kazánja. Tapasztalatcsere, hasznos információk megosztása céljából.
Ha neked ilyen van, akkor írj ide, ebbe a témába!
Ha neked ilyen van, akkor írj ide, ebbe a témába!
Plaszlo írta: Ezt találtam, segít a megismerésben?
http://www.vaillant.hu/upload/docs/0020029314_04_HU.pdf
Komoly szerkezet.
Sajna nincs ilyenem, csak érdekel. Milyen fűtési rendszerben használod? Van összehasonlítási alapod az előző kazánhoz képest a takarékosságban, vagy új az egész rendszer?
Plaszlo írta: Üdv!
Tulajdonképpen a tapasztalataid érdekelnének, főleg a fűtési résznek, de az majd egy fél év múlva lesz aktuális.
Nyáron kellett ráfűteni a melegvízhez, vagy elég volt a két síkkollektor?
A fűtés az érdekesebb, mivel a kondenzációs kazánokat az alacsonyabb hőfok miatt főleg padló, fal és mennyezet fűtéshez ajánlják. A radiátorokban a 40 fok körüli vízhőmérséklet elég lesz télen, vagy már eleve ehhez méretezve a szokásosnál jóval nagyobb radiátorokat raktak be?
A házad mennyire hőszigetelt?
Gyűjtöm a tapasztalatokat, ha kidöglene (majd egyszer) a most 10 éves kazánom, mit érdemes vennem, mire készüljek.
Plaszlo írta: Köszönöm a válaszokat. Azért is kérdeztem mennyire hőszigetelt a házad, mert egy jó hőtartó házat minimális energiával megfelelő hőfokon lehet tartani, ahhoz elég az alacsonyabb vízhőmérséklet is. Azt hiszem ez majd a nagy hidegekben lesz érdekes téma, amikor vizsgázik a házad hőszigetelése és a fűtésrendszere.
Mindenképp kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, térjünk vissza erre még.
Ez már inkább a jövőre szól de láttam olyan megoldásokat, hogy nagy nyári melegben letakarják több réteg darázshálóval, vagy a tetőtéri ablakokhoz kapható kültéri árnyékoló rolóval, esetleg redőnnyel a napkollektort. A redőnyt még távirányítani is lehet motorral, akár elektronika is vezérelheti, ha forrás közeli a víz benne.
apricot írta: Még az jutott eszembe, hogy kötelező módon el kellett végeztetni az épület energetikai besorolását. Elkészült a dokumentum és A kategóriába sorolták a házat.
Plaszlo írta:apricot írta: Még az jutott eszembe, hogy kötelező módon el kellett végeztetni az épület energetikai besorolását. Elkészült a dokumentum és A kategóriába sorolták a házat.
Ez jó!
A profi takarásnak lényege - a túlzott napsugárzás elleni védelem mellett - a könnyű kezelhetőség lenne, ne kelljen mindig felmászni hozzá. Ez lehetne akár a karos napellenzők anyagából készült (akár színes), UV álló roló is (lehet egyéni méretet is varratni), de egy minitokos alu redőny se lehet nagyon csúnya, ha szépen rakják fel. A tokot le lehetne fújni a panel keretének színére felrakás előtt, vagy egyből olyat rendelni. A lényeg a profi megjelenés, ami illeszkedik a panelekhez, meg a környezethez. A Velux ablakokhoz is lehet külső, utólag felszerelhető rolót kapni, ez is lehet talán megoldás.
Csak "hangosan" gondolkodom, mindenesetre van fél éved az ötletelésre.
laciblogger írta: hát én ezekhez sajna nem értek annyira mint egy szakember de van egy oldal ahol szinte biztos h találsz olyan szakembert akivel tudsz beszélgetni
az oldal: http://www.construmarket.hu .....remélem tudtam segíteni!....
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 51 vendég