Gondolom, hogy az első reakciója mindenkinek az lesz, hogy forduljak szakemberhez, de beteges kényszert érzek, hogy mint minden mást magam végezzek el a házamon. Függetlenül a nehézségétől, ha valakinek lennének anyagai az összeállítás folyamatáról, szívesen venném. Úgy tudom, hogy a meredek szög megnehezíti a felrakást, rögzítést, és munka közbeni hozzáférhetőséget. Szeretném kihagyni azokat a nagy drága mozzanatokat, hogy gurulós állványzat bérlése, stb.
Endlos írta: Úgy tudom, hogy a meredek szög megnehezíti a felrakást, rögzítést, és munka közbeni hozzáférhetőséget. Szeretném kihagyni azokat a nagy drága mozzanatokat, hogy gurulós állványzat bérlése, stb.
Üdv!
Nem tudom, mire gondoltál a gurulós állványzat alatt, de aki ismerek ácsokat, egynél sem láttam ilyet használni... Kérem vidéken még egyszerűen megy.
Viszont ajánlanám egy tetőlétra elkészítését, erre bizton találsz példát jónéhány oldalon, néhány szál tetőcseréplécből elkészíthető, nem is nagyon drága, és bármilyen hajlásszögű tetőn használható. Illetőleg kellő biztonsággal megbír akár két embert is, így ha valóban nádkévét szeretnél tetőanyagként használni, még a segítő is közelben lehet, illetve a eloszlatva a súlyt, már a kész tetőn is biztonsággal használható.
Erre átlépni, na most ehhez azért kell egy létra. Viszont ha nem szoktál sokat mozogni a tetőn, akkor mindenképpen a szarufákhoz szegezett léceken célszerű megtenned, különösen ha a lécek elég görcsösek.
Nádtetőt már láttam rakás közben, de ez nem azt jelenti, hogy értek is hozzá. Ebben a kérdésben érdemes egy, a rakásban jártas ember véleményét kikérni, meg kell hozzá pár speciális, de házilag is elkészíthető szerszám.
Sok sikert, ha elkészült, azért egy fotóval megörvendeztethetnél minket, de ha lenne pár a munkamenetről, az se volna rossz, másoknak is hasznára válhat.
További szép napot!