Szerző:
catyca » vas. nov. 11, 2012 5:34 pm
Sziasztok!
Van egy 8 éves Whirpool AWT 2288/3-800-as mosógépünk, amit a párom a legénylakásában használt.
A gondok ott kezdődtek, hogy megjelentek a mosott ruhán szürkés barnás foltok. Hívtam mosógépszerelőt, a szerelő a gond okaként a lerakódott koszt jelölte meg. Valóban amikor a dobból kivette az egyik műanyag doblapátot, akkor lehetett látni, hogy alul valamilyen ragadós, szürkés barnás maszat van.
Belenyugodtam amit mondott: 3x citromsavas átmosás 60 fokon, az mindezt leszedi és tiszta lesz a gép, a gond elméletileg megszűnik. Megcsináltuk a 3szori átmosást, már a 3.-nál érzékeltem azt hogy a centrifugázás, mintha egy kicsit más lenne, de betudtam annak, hogy amikor a szerelő centrifugáltatta a mosógépet üresen és szárazon akkor is hasonló hangja volt. 3szori mosás után kiszedtük a doblapátot, valóban leszedte a koszt, próbaképp beraktam egy régi törülközőt rövid programra, de teljes adag vízre, nem nyomtam be a felezőt. Már rég óta a ruha tetejére szórom a mosóport, mert korábban azt is észrevettem, hogy ha a tartályba teszem onnan nem mossa ki rendesen. Tehát mindent ugyanúgy csináltam mint azelőtt. A centrifugálás ismét fura volt, nem a megszokott hangon történt, a mosógép centrifugálás közben meg sem mozdult, egy picit azért azelőtt zötykölődött fel le, de most semmi, csak egy helyben zúgott. Amikor lejárt a program és kinyitottam azt hittem elájulok. Úgy volt a törülköző benne, ahogy betettem, a tetején ott volt a mosópor, ami egyáltalán nem oldódott fel. Az egész olyan volt mintha szívott volna a mosógép annyi vizet, hogy megszívja magát a törülköző, és elázzon a mosópor, és annyi biztos hogy a centrifugázás se jó mert csavarni lehetett volna a törülközőből a vizet. Elindítottuk újra, de szintén nem történt változás, a törülköző mosóporos maradt és tiszta víz.
Észrevétel még az is, hogy amikor a tisztító mosásokat végeztük akkor a mosógépből a vizet mindig nagy lavórba engedtük, hogy lássam mennyi kosz jön ki (ami valóban jött is rendesen), de amikor kiöntöttem a vizet az első víz lenyomása után, valamiért belenyúltam és az alig volt langyos? Ez természetes? Az első víz nem melegszik fel 60 fokra? Lehet hogy tönkretettük a mosógépet a nagy átmosással?
Vissza fogom hívni a szerelőt, de lehet hogy nem holnap lesz mire ideér. Valaki tudna segíteni, hogy esetleg mi lehet a baja?
Köszi
Üdv: Catyca