fransis69 írta: Tényleg jóindulatból szóltam hozzá, néhány dolog/adat sajnos vagy ténylegesen nem így van.
Ezt nem is kétlem, de melyikre gondolsz? Ne hagyj kétségek között.
fransis69 írta: Tényleg jóindulatból szóltam hozzá, néhány dolog/adat sajnos vagy ténylegesen nem így van.
Styrofoam-Roofmate SL-A
Zártcellás, extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemez
Hővezetési tényező közölt/tervezési (W/mk): 0,035
Nyomószilárdság (kPa): 300
Nyomószilárdság (kPa) tervezési érték tartós terhelésnél: 130
Jelen értekezés célja:
1. a habüveg adalékanyagok falhasználásával készíthető szerkezeti könnyűbetonok
mechanikai jellemzőinek meghatározása;
2. a habüveg adalékanyagos könnyűbeton tulajdonságainak összehasonlítása más könnyű
adalékanyagokkal, elsősorban a duzzasztott agyagkaviccsal készült könnyűbetonokkal
és a közönséges (2300-2500 kg/m3) testsűrűségű betonokkal.
berkaba írta: Jónapot kívánok!
A nyomószilárdsága az anyagnak a megadott keverési arány mellett 0,7 N/mm2, ami 700Kpa. Erre írnak egy padlókiegyenlítést, hogy azt lehet tenni a tetejére (gondolom OSB, vagy parafa, vagy hablemez) és rá lehet burkolni.
berkaba írta: Mi a jó rétegképzés egy ilyen esetben (nem szeretném leáztatni az alsó szomszédot). Gondolom alulra valamilyen fólia (nem tudom) utána rá ez az aljzatbeton (száradási időnek 24-28 napot ír) utána pedig azt írja hogy öntsük le padlókiegyenlítővel, vagy tegyünk rá gipszkarton stb.
berkaba írta: A fóliában és a felső rétegben tudnának segíteni? Láttam polifoam habfóliát. Olvastam olyat, hogy lehet rá tenni padlólapot, meg olyat is, hogy nem. Lehet, hogy ott már csak a járólap ragasztóval szinteznénk ki a dolgot, a szalagparketta alá meg mehet a habfólia, vagy filc, hogy a kopogó hang tompuljon.
Köszönettel: berkaba
fransis69 írta: Fólia nem szükséges alátétnek egy alul/felül fűtött lakás esetén, sőőőt lehet káros is.
A könnyûbeton bedolgozása
Elõször az aljzatot kell alaposan megtisztítani, majd bõ vízzel meg kell nedvesíteni a felületet. A fölösleges víz eltávolítása után kezdődhet a betonozás, ami a szokott módon kivitelezhetõ. Az elkészült betont a teljes szilárdságeléréséig naponta utókezelni, nedvesíteni kell.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 31 vendég