Szerző:
fransis69 » hétf. jan. 07, 2013 8:36 pm
Vill írta: A kazán nincs lezárva azzal, hogy nem mennek a szivattyúk. A víz tud tágulni ha erre gondolsz.
< a tágulás nem azonos a cirkulációval. Kitágult és akkor mi van? annyival , azzal a néhány deciliterrel "kevesebb" van a kazánba, hahahaA kérdés, hogy megéri-e beépíteni. Az előző házunknál 20 évig fűtöttünk szénnel egy lemezkazánban. Ott semmi ilyen nem volt. És soha nem is volt baja a rendszernek. Ezzel csak azt szeretném megkérdezni, hogy megéri ilyenekbe beruházni?
Megtérül-e valaha ez az összeg. És persze beleszámítva, hogy a +1 keringetőszivattyú is fogyasztja az áramot. < nem is keveset, ah csupa vékony csöves a rendszer.
Mi a ti véleményetek? Hisz ti mégis szakemberek vagytok én meg csak végfelhasználó.
Szeretem a technikát meg talán értem is.
A gázt a villanyt korrekt módon lehet automatizálni, állandó a nyomás vagy stabil a "kakaó" és ami lényeg én, mint bugyuta barkács, nem kellek hozzá.
Egy akármilyen tüzelésű kazánt, bátran kijelentem, nem lehet.
Annyi mindentől függ a tökéletes üzeme, hogy képtelenség. Kütyü-kütyü hátán és ha én nem teszek rá eleget, vagy sokat teszek, vagy akármi, máris az egész hiába való,
mert mindig ott van az ember mint gyenge láncszem.Egyszerűen ámulok, pl. hogy egy kémény huzatát nem a járat szűkítésével, hanem hideg levegő hozzáadásával szabályozom. Gyakorlatilag lehűtöm a kéményt, ez egyszerűen "gagyiság" és még fizetek is érte. Egy kémény is másként szól, aha fúj a szél, ha nem fúj, ha kint csont hideg van, ha nyomott a levegő, meg ha, meg ha, meg ha...
Osztom a véleményed kazán ügyben. Nekem is volt jó néhány, sose jutott eszembe, hogy nem jó így...