Helló! Az èn problémám az hogy minden benyújtás után, kb. 2-2,5 liter kondenzvíz csapódik ki a kéményben! (de ez már az első két órában! Aztán amikor már nem ég annyira,akkor nem lesz több!) Kandallóval fűtök, az akác több mint 2 éves, a gyertyán is több mint egy éves. A tűzifa nedvesség tartalmát ellenőriztem, 12-15%! A kémény 25*25-ös belméretű, kisméretű téglából készült, teljes magassága kb. 9m. A tető síkjától kb. 2méter 30 centit áll ki. Külső mérete 55*55-ös és nincs szigetelve. Belső vakolása 2 éve lett megcsinálva, mert a gyerekszoba büdös volt, a kémény falazatán átjött a füstszag. (pedig alig használtuk a kandallót!) Azt mondták be kell vakolni, vagy csövezni! A vakolat valami speciális, német anyag. Minimális bontással csinálták meg. Van rá 10 év garancia. Aztán folyton bele esett az eső! A kémény tetejére csináltattam egy lemezt. Padlástérben leszigeteltem, de még mindig van víz minden nap, amikor 5 vagy 6 óra körül begyújtok! Sok emberrel beszéltem, de a probléma megoldására vár!
Üdv!
Nagy hidegek voltak mostanában. Ez a jelenség enyhébb időben is jelentkezik?
Kikenés előtt is problémás volt, vagy csak a belső vakolás után jelentkezett?