Szerző:
tuncike » vas. jan. 27, 2013 8:32 pm
fransis69 írta: Plaszlo írta: fransis69 írta: Látom, beelőztél Lacikám, amig írtam, én erre az eredményre jutottam:
Egyszer nekem is összejöhet, általában fordítva szokott lenni. Írok sokat, aztán látom beelőztél és azzal a lendülettel ki is dobom.
Próbáltam a legrosszabb paraméterekkel számolni, annál csak jobb lehet a tényleges. Nagyjából én is elégnek éreztem a MIka 6 teljesítményét - különösen Yocee hasonló rendszere miatt -, de féltem, hogy ha kategórikusan elégnek mondom, azonnal letorkollsz a számításaiddal és a fizikával, ezért inkább óvatosan szakembert javasoltam.
Szó sincs letorkolásról. Én csak akkor szólok bele vagy inkább hozzá, ha a szakmai érveim ezt kifejezetten kierőltetik belőlem. Mindketten jót akarunk, te is alapos ember vagy, így ismertelek meg, és ez a lényege a dolognak úgy hiszem.
Ilyenkor ne
dobd ki, vallom azt, hogy több szem, többet lát, az írtak elgondolkodtatnak, vagy megerősítenek vagy módosításra késztetnek, ez is fontos szerintem.
Kedves fransis és Plaszto!
Nem létszükséglet számomra, hogy a Mika által legyen megoldva a melegvíz, jobban örülnék ha maradhatna átfolyós készülékem, azért is, mert a lakás nyáron írtó meleg, úgyhogy nem örülnék ha az még rámelegítene és korlátozná a felhasználható melegvíz mennyiségemet, illetve a bojler sem férne el sehova, de a közös képviselő nem nagyon tudott bíztatni azzal, hogy a lakóközösség belemenne, legalábbis nem egyszerű mulatság, hogy beleegyezzen mindenki egy ilyenbe, nyilván önköltségen nem tudom megoldani. Meg ilyenkor az egész házban ki kell bélelni, hiába vagyok Én a 4.en, nyilván nem fogom az egész házét Én megcsinálni, ezt közös költségből szokták. A kéményem gyűjtőkémény, nem saját. Viszont szerintem pont fölöttem lehet, mert szoktam hallani a fürdőszobában, ahogy szeles idő esetén zörög rajta valami, meg a olykor ha a madarak rajta ülve huhognak, úgyhogy itt lehet a lakásom közelében, ha nem pont fölötte! Az átfolyós vízmelegítőm válaszfalon helyezkedik el, nem utcafronti falon. Sajnos parapet kialakítására sincs lehetőségem, mert az ablak alatt faltól-falig a kád van, hacsak nincs olyan megoldás ami egy plafon alatti kerek kivezető nyílás által valósítható meg.
Nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyi tanáccsal elláttok és segítetek, bár őszintén bevallom, a felét nem értem, mivel egyáltalán nem értek ezekhez és kissé kínainak tűnik sokszor amit leírtok szakavatottakként!
Egyenlőre annyit sikerült leszűrnöm, ha jól értettem, hogy az elavult konvektoraimat megérné a Mikára lecserélnem és a radiátorok által a fűtésem megoldható lenne ezzel a megoldással. Remélem ez némileg a számlákon is megmutatozna és nem csak szebben mutatna a falon mint egy konvektor.
Viszont a legnagyobb gondom ugye a vízmelegítő, mert a konvektorokat a kémény és egyéb kálvária nélkül lecserélhetem, akár Mikára, akár ha maradok a konvektornál akkor arra, mert ezeknek a cseréje nem kapcsolódik a kéményhez. Úgyhogy itt igazából csak olyan tanácsra van szükségem, hogy megéri e a konvektort a Mikával helyettesíteni és radiátorokat felcserélni egy ilyen házban/lakásban mint az enyém, vagy inkább maradjak a konvektoroknál és azokból vásároljak korszerűbbet.
A vízmelegítővel kapcsolatban meg fogalmam sincs mihez kezdjek. Kérdezzem-e meg a közös képviselőt, hogy ha nincs más megoldás arra hogy kikerüljem a kéménybélelést, mert csak olyan készüléket tudok felhelyezni amihez kell akkor milyen lehetőségek vannak, körbe kell járnom a lakókat és megkérdezni őket, vagy hogy működik ez. Nem egyszerű ez, főleg egy nőnek
Ha a lakással kapcsolatban bármilyen adatra szükség van hogy teljesebb képet tudjak alkotni, nagyon szívesen megadom, ha tudom őket