Szerző:
Plaszlo » kedd szept. 25, 2012 11:01 pm
B.L. írta: Köszönöm szépen a gyors választ! A csőtörés biztosan kizárva, talán a rossz alapszigetelés lehet az oka... A fal az egyik sarokban "dobta le" a tapétát, de csak alul. Ez a fal kőből van és belső fal. Megpróbálom akkor ezt a fóliás tesztet. Kérdezősködtem már és egy valaki azt mondta, hogy rakjak le kátránypapirt és arra a fóliát és a többit, vagy a kátrány helyett valami kenhető szigetelést. Erről Önnek mi a véleménye? Tudom, hogy a viz ha van, akkor valahol meg fog jelenni, és ha az alja le van zárva, akkor feljön oldalt a falon... Nem szeretnék nagy és költséges munkákba belevágni, ezért keresném a legegyszerűbb megoldást, már ha van olyan
Legvégső esetben padlószőnyeget kell letenni, de ott is nyitott a kérdés, hogy alá mit...
Köszönöm előre is a választ!
Meg kéne fontolni az alapszigetelés kijavíttatását. Ha csak egy helyen nedvesedik, talán csak valami megszakította a szigetelést azon a részen és a többit még meg lehet menteni a hibás rész kijavításával. Ehhez szakembert kell hívni.
(Mondanám, lehet akár egy egér is, most kínlódom a kiirtásukkal a pincében, átrágják a téglát, a betont és a pince padlószigetelését. Én sem hittem eddig mire képesek. De lehetnének hangyák is, ők is átrágják magukat az akadályokon.)
Viszont ha lezárja a padlót vízszigetelővel, akkor a víz utat keres magának és feljön a falakon a kapilláris hatás miatt. Nem lesz úgy sem jobb. Amennyiben nincs más megoldás, maradjon a padlószőnyeg, de olyan fajta, aminek az alja nincs műanyaggal lezárva, szellőzni tud. Ez persze függ a nedvesedés mértékétől, a szőnyeg dohosodás és penészesedés nélkül mennyi vízpárát tud átengedni. Alája filcet rakjon, ne műanyag habalátétet. A lényeg az átszellőzés lehetősége. Sajnos ez sem biztosítja, hogy hosszabb távon is problémamentes marad ez a rész.