Szerző:
Plaszlo » csüt. júl. 04, 2013 2:09 pm
liba71 írta: Szia! Esetleg nem lenne kedved hozzánk eljönni? Somogy megye. Szerinted szét lehet úgy szedni a kabint és a tálcát, hogy ugyanarra a helyre kerüljön vissza, ne kelljen máshova fúrni a csavart? A tömítő anyagot hogy lehet eltávolítani teljesen? A "mester" azt mondta, hogy még egyszer eljön, feltépi a tálca és a fal közé lerakott pár centis vízzáró lapot, újat tesz be, és ezzel végzett. Persze ez a mi költségünk. És szerinted, ha este 8-kor megfürödtünk, reggel 8-ig nem száradt fel a víz, úgy, hogy este a lehető legjobban felitattam, akkor mennyi víz lehet a kád alatt? A fugánál látszik, hogy folyamatosan van alatta víz, mert a fuga azon a helyen majdnem csempe nagyságban vizes, áll benne a víz. Szakembert pedig egyszerűen nem lehet találni. Mihelyst megmondom, miről lenne szó, rögtön nem érnek rá. Gondolom más sz.r munkáját nem szívesen javítják ki. Borzalom. Nyilván, ha magam is meg tudnám csinálni, megcsinálnám. De mindenhez nem érthetek. Bár, így lakásfelújítás után már mindent el tudok képzelni magamról. Gipszkartonozás, hungarocelezés, festés, hálózás, aljzatkiegyenlítés stb. Csak egyszer látni kell, meg lehet csinálni. Lehet, hogy ő is csak egyszer látta? Jaj. Szia, szép napot!
Kicsit messze lakom tőled...
Elvileg vissza lehet rakni ugyanúgy, ha jól szerelte be, csak valami nem stimmel a tömítettséggel. Elég macerás munka, le kell vágni a szilót mindkét oldalról (csempe, kabin), majd alapos átvizsgálás után újra összeállítani. Nekem az előző kabin kisebb volt ennél és más alakú, így kipróbáltam a sziló eltávolítás "szépségeit", erre valószínűleg nem fogsz találni embert, vagy egy vagyont fizethetsz. Láttam viszont szilóeltávolító sprayt barkácsáruházban. Igazán nem tudom mennyire hatékony és a sziló milyen állapotában fejti ki a hatását, de érdemes lenne megnézi, elolvasni mire ajánlják. Ha a kikeményedett szilót is el tudja távolítani, akkor egyszerűbb a helyzet, mert szét kell vágni sniccerrel a ragasztásokat és utána már könnyebb lehet a felületekről levakarni a régi szilót.
Általában nem szeretik a mesterek más elcseszett munkáját rendbe hozni, mert aránytalanul sok a munka az elkérhető fizetséghez képest (persze van akiket ez nem zavar).
Sok mindent meg lehet tanulni, el lehet sajátítani, de ne feledd minden szakmának megvannak a fortélyai, fogásai, ami ismerete nélkül csak szívás a munka és kétséges a kimenetele.
Csak egy példa: látszólag a világ legegyszerűbb dolga a homlokzatszigetelés, csak felrakom a táblákat egymás mellé, lehálózóm, vakolom és kész. De lehet többet ártasz a háznak - és így magadnak is -, mintha hozzá sem nyúltál volna. Erről Fransys69 órákig tudna mesélni.